Komentara: 3
Pregleda: 6563

Smeštaj u dva studentska doma za 699 akademaca

08.08.2016. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Smeštaj u dva doma Studentskog centra Subotica će ove godine moći da obezbedi 699 akademaca. Za mesto u domu brucoši bi trebalo da konkurišu od 1. do 15. septembra, dok je rok za prijavu starijih studenata od 15. septembra do 31. oktobra.
Smeštaj u dva studentska doma za 699 akademaca

Period kada su studentski domovi bez svojih stanara, uprava Studentskog centra se trudi da iskoristi za izvođenje neophodnih  radova kako bi sve bilo spremno za povratak studenata. Ipak, zbog nepostojanja većih finansijskih sredstava i ove godine će izostati obimniji radovi, te će desno krilo Doma „Ivo Lola Ribar“ ostatati zatvoreno. Naime, zbog neispunjavanja higijensko-sanitarnih uslova smeštajni kapacitet Studentskog centra je od prošlog leta smanjen za 131 mesto.

- Nažalost, i ove godine će desno krilo Doma „Ivo Lola Ribar“ biti zatvoreno, jer nismo dobili neophodna sredstva za rekonstrukciju. Potrebna su velika sredstva, pa nismo u mogućnosti da ih obezbedimo iz sopstvenih prihoda.  Kao i svake godine, letnji period koristimo za tehničko održavanje, koje uključuje molersko-farbarske radove, dezinsekciju i deratizaciju svih objekata. Od Ministarstva prosvete smo ove godine dobili sredstva za zamenu dotrajalih sudopera, tako da će u Domu „Bosa Milićević“ sve sudopere biti zamenjene-kaže direktorka Studentskog centra Subotica, Silvija Prekajski.

Smeštaj u dva studentska doma za 699 akademaca

Smeštaj u dva studentska doma za 699 akademaca

Kako nije vršena  korekcija cene tri godine, studenti na budžetu će i u narednom periodu za smeštaj na mesečnom nivou izdvajati 1430 dinara, prema važećem cenovniku za domove druge kategorije.

- Cene smeštaja i ishrane određuje Ministarstvo prosvete. Budžetska cena ishrane i dalje ostaje 172 dinara za tri obroka. Nova studentska kartica će, kao i ranije,  biti 2200 dinara. Ako bude ostalo slobodnih  mesta, samofinansirajući studenti će imati pravo na smeštaj po ekonomskoj ceni od 6000 dinara. Isto tako, socijalno-ugroženi studenti, a koji su samofinansirajući će odlukom Upravnog obora moći da obezbede smeštaj  po ceni od 3000 dinara-kaže Prekajski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6563
Povezane teme

studenti subotica

studentski dom

studentski centar subotica

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.