• Pregleda: 886

Smanjen broj majki koje ne doje decu

Povodom nedelje dojenja, koja se obeležava ove nedelje, predstavljeni su rezultati ankete koju su sprovele patronažne sestre Centra za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti.
Smanjen broj majki koje ne doje decu

Rezultati koji su obrađivani su iz 2016. godine, kada je anketom bilo obuhvaćeno 1.062 majki dvogodišnjaka. Od ukupnog broja anketiranih, 67 majki je izjavilo da nije dojilo (6,3%), 387 majki da je dojilo do šest meseci (36,4%), a preko šest meseci dojilo je 549 majki (51,6%), od kojih još uvek doji 99 majki (9,3%).

Prema rečima dr Mihaele Budimski, portparolke Doma zdravlja Subotica, u poređenju s rezultatima objavljenim iz 2015. godine, smanjen je broj majki koje nisu dojile sa 8,1 odsto na 6,3 odsto.

- Statistike ukazuju da svega 12 odsto majki doji svoju decu nakon šest meseci, te možemo reći da su rezultati Subotičanki koje doje decu duže od šest meseci zadovoljavajući - istakla je dr Budimski.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Indijanac Odgovori
Ako je smanjen broj majki koje ne doje decu, da li to znači da je povećan broj majki koje doje svoju decu, ili su majke koje ne doje decu otišle u inostranstvo???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.