Komentara: 6
Pregleda: 3288

Smanjen broj imigranata

26.12.2012. u 16:39h
Izvor: RTV Yueco
Od početka godine za oko 3000 lica je vođen prekršajni postupak i to uglavnom su u pitanju Avganistanci i Pakistanci, a manje državljani Arapskih zemalja. Izriču se novčane i zatvorske kazne. Ovakvi prekršaji državu koštaju mnogo, jer ukoliko migranti ne mogu da plate kaznu odlaze u zatvor, a računa se da dan zatvora košta 1000 dinara. U Prekršajnom sudu u Subotici kažu da proteklih dana je bilo manje predmeta.
Smanjen broj imigranata

Subotica od pre dve godine postala je stecište migranata iz Avganistana, Pakistana, Tunisa i drugih Evro-azijskih zemalja. Procenjuje se da oko 1000 migranata skriva i dalje na deponiji, kao i po kućama u pregrađu. Migranti ulaze u našu zemlju ilegalno preko Grčke i Makedonije. Pojedinci u Subotici su videli dobru zaradu u krijumčarenju ljudi. Dolaskom u Srbiju migrante obično dočekuju lica koji ih povezuju sa svojim ljudima u Subotici.

Migranti obično dolaze sa minimalnim iznosima novca u Srbiju i kada stignu u Suboticu, prijatelji ili familija putem Western Uniona im šalje novac, a pošto nemaju lična dokumenta, angažuju svoje krijumčare da preuzmu novac namenjen za ilegalni prelazak granice. Migranti ukoliko nemaju novca da plate kaznu smeštaju se u Okružni zatvor u Subotici. 

Ilegalni prelazak granice košta od 2.000 do 4.000 evra po osobi. Kazne za krivično delo krijumčarenja ljudi su od godinu dana do 10 godina. Reč je o hitnim predmeti, istrage se završavaju u roku od jednog do dva dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3288

Povezane vesti

Povezane teme

krijumčarenje ljudi

imigranti

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.