Komentara: 0
Pregleda: 1963

Slobodan Tišma i Aleksandar Zograf na Trenchtown festivalu

15.04.2009. u 16:16h
<p>Poznati književnik Slobodan Ti&scaron;ma i eminentni strip crtač Aleksandar Zograf predstaviće svoj rad u okviru pratećeg programa ovogodi&scaron;njeg Trenchtown festivala.</p>
Slobodan Tišma i Aleksandar Zograf na Trenchtown festivalu

Slobodan Tišma, pesnik, konceptualni umetnik, muzičar - osnivač kultnih novosadskih novotalasnih bendova Luna i La Strada, predstaviće svoj književni rad u okviru pratećeg programa festivala, u subotu, 2. maja. Sa njim će razgovarati književnik Vladimir Kopicl.

Jedan od najpoznatijih srpskih strip crtača u svetu - Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, izložiće svoje stripove na i oko prostora Terase, jedne od festivalskih bina. Izložba je otvorena tokom trajanja festivala.

Više detalja, kao i biografskih podataka o Slobodanu Tišmi i Aleksandru Zografu, možete pronaći na našoj stranici - trenchtown.org (u okviru sekcije Prateći program).

Deveti po redu regionalni muzički festival Trenchtown biće održan od 30. aprila do 2. maja u prelepom prirodnom okruženju nadomak Palića.

Na Glavnoj bini nastupiće: Laibach, Darko Rundek i Cargo Orkestra, Edo Maajka, Belga, Kanda Kodža i Nebojša, S.A.R.S, Petrol, Sajsi i Pionir 10.

I na ostale dve bine nas očekuje veoma interesantan program. Na Terasi će se smenjivati kvalitetni regionalni DJ-evi: Siniša Tamamović (BiH), Zero (Hrvatska), Vladimir Aćić (Novi Sad), Max Demand (Mađarska), Jan Nemeček (Beograd), Arszenik (Hrvatska) i drugi. Na Rege bini nastupiće: pevač Gideon Zinger, pevačica Lioness Fonts i MC Deadly Hunta sa Kenny Kulture aka DJ Governmentom (iz King Original Sound Systema), UNAffected Sound System (BiH), bend Zagastic (Mađarska), grupa Conquering Lion (Makedonija), 3Duby Sound System (Slovačka), Wadada Sound System (Beograd)...

Prateći program biće sastavljen od projekcija filmova, performansa, promocija, radionica, debata...


Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a širom Srbije (kao i preko njihovog sajta-eventim-yu.com), u Bilet servisu i IPS-ovim prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu. Cena jednodnevne ulaznice iznosi 580, a komplet košta 1450 dinara.

Lokacija održavanja festivala je Etno kamp, koji se nalazi u Horgoškoj šumi i predstavlja posebnu oazu prirode - samo 2 km od centra grada Palića i 1,5 km od mađarske granice.

U okviru festivalskog prostora, koji je kompletno ograđen, nalazi se kamp kapaciteta 600 mesta (jedno mesto = 1 šator) i parking koji sadrži 600 mesta za posetioce i 100 za goste i medije.

Zbog velikog interesovanja od ove godine uveli smo sistem rezervacije kamp mesta. Mesto u kampu je i dalje potpuno besplatno, ali će moći da ga rezervišu samo posetioci koji kupe komplet karata preko Eventima. Nakon toga je potrebno još samo da se popuni kratak online formular na sajtu festivala - trenchtown.org. Kao i prošle godine, uz besplatno kamp mesto dobijate i parking mesto.

Festival i ove godine organizuje FOKUS Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice.

Posetite našu oficijelnu internet prezentaciju - www.trenchtown.org

Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1963
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.