• Pregleda: 1365

Sledeće nedelje se završava rekonstrukcija puteva

U gradu se polako završava obnavljanje puteva. Od direktora Javnog Preduzeća Direkcije za izgradnju grada Subotice, Petera Blaua, smo saznali da će se do 15. marta završiti popravke predviđene za zimski period.
Sledeće nedelje se završava rekonstrukcija puteva

Zimske popravke puteva se vrše od 15. novembra do 15 marta. Ove godine je za ovaj posao preduzeću bilo na raspolaganju pet miliona dinara.

- U ovoj zimskoj sezoni ćemo moći da koristimo šest miliona dinara, a popravke vršimo na osnovu dojava građana i na osnovu uredbi inspektora, ali imamo i naše stručnjake koji procenjuju gde je potrebna sanacija. Već smo raspisali javnu nabavku za letne održavanje, što znači da ćemo uskoro imati izvođača radova i za ove poslove. Tu će se vršiti održavanje puteva, biciklističkih staza, letnjih puteva i željezničkih prelaza. Trenutno naša stručna služba vrši potrebne pripreme – objašnjava direktor.

Peter Blau je rekao da je ispisana javna nabavka i za održavanje trotoara i drugih površina za koje je osigurano 8,3 miliona dinara.

- Ovih dana smo otvorili pristigle ponude za održavanje saobraćajnih znakova i horizontalne signalizacije. Uskoro će biti izabrana najbolja ponuda i čim vremenske prilike dozvole, ako ne već i u aprilu, počeće zamena tabli i obnavljanje horizontalne signalizacije – kaže Blau.

Direkcija za izgradnju grada će ove godine imati još jedan veliki posao; za izgradnju novih puteva osigurano je 50 miliona dinara, a očekuje se i da pokrajinski Fond za razvoj raspiše konkurs za izgradnju puteva. Nadležni pokrajinski sekretarijat će ove godine finansirati izgradnju kružnih tokova, a raspisivanje konkursa se očekuje tokom aprila ili maja. Direkcija želi izgraditi kružni tok na raskršću Majšanskog puta i 51. Divizije, te za izvođenje ovih radova želi da konkuriše.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
balfasz Odgovori
majsanski put je pun rupa, rubovi puta celom duzinom su odvaljeni redovno... jos malo pa ce biti tesko ostvariti saobracaj u oba smera... ima li neko neki plan za to?
tetka Odgovori
To je bila rekonstrukcija?????????? I to smo mi gra[ani platili? Gledala sam tu rekonstrukciju u mojoj ulici. Žali bože rada, vremena i novca. Krpili su neke rupe koje su bile pune blata i vode i evo za dve tri nedelje se opet sve raskopalo!!!!!!!!!!!

Neka firma MACURA sa tehnologijom iz srednjeg veka/kazanče, koje vuče traktorče rastapa stare izlomljene komade asfalta........./. UŽAS
pepi Odgovori
Kad ce strucnjaci da procene stanje na raskrsnici Bajnatske i Beogradskog puta?
Always Ultra Odgovori
Molim ??? A sta je to kao zapoceto da se sada "zavrsava" ?

Ja vise proci ne mogu od sveukupne raspalosti celokupne gradske infrastrukture !
Iti Odgovori
Sta je sa putem od Cantavira do Subotice????Podrzavam svaki komentar treba da se kaze,putevi su katastrofalni ovako necemo smanjiti saobracajne nesrece!!!!Koliko ljudi je imalo stete zbog rupa niko ne kaze ko ce tu stetu da nadohnadi.
mirsa Odgovori
Pogresio sam rubriku, ja mislio da su ovo vicevi.
cababmw Odgovori
Da put Subotica- Cantavir je jako los ima par udarnih rupa koja je jedna kod krivine izmedju Eko pumpe i Visnjevca tako da se mora preci u suprotnu traku a krivina je 20-30 metara od rupe.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.