Komentara: 7
Pregleda: 1649

Sledeće nedelje se završava rekonstrukcija puteva

10.03.2015. u 12:20h
Izvor: Subotica.com
U gradu se polako završava obnavljanje puteva. Od direktora Javnog Preduzeća Direkcije za izgradnju grada Subotice, Petera Blaua, smo saznali da će se do 15. marta završiti popravke predviđene za zimski period.
Sledeće nedelje se završava rekonstrukcija puteva

Zimske popravke puteva se vrše od 15. novembra do 15 marta. Ove godine je za ovaj posao preduzeću bilo na raspolaganju pet miliona dinara.

- U ovoj zimskoj sezoni ćemo moći da koristimo šest miliona dinara, a popravke vršimo na osnovu dojava građana i na osnovu uredbi inspektora, ali imamo i naše stručnjake koji procenjuju gde je potrebna sanacija. Već smo raspisali javnu nabavku za letne održavanje, što znači da ćemo uskoro imati izvođača radova i za ove poslove. Tu će se vršiti održavanje puteva, biciklističkih staza, letnjih puteva i željezničkih prelaza. Trenutno naša stručna služba vrši potrebne pripreme – objašnjava direktor.

Peter Blau je rekao da je ispisana javna nabavka i za održavanje trotoara i drugih površina za koje je osigurano 8,3 miliona dinara.

- Ovih dana smo otvorili pristigle ponude za održavanje saobraćajnih znakova i horizontalne signalizacije. Uskoro će biti izabrana najbolja ponuda i čim vremenske prilike dozvole, ako ne već i u aprilu, počeće zamena tabli i obnavljanje horizontalne signalizacije – kaže Blau.

Direkcija za izgradnju grada će ove godine imati još jedan veliki posao; za izgradnju novih puteva osigurano je 50 miliona dinara, a očekuje se i da pokrajinski Fond za razvoj raspiše konkurs za izgradnju puteva. Nadležni pokrajinski sekretarijat će ove godine finansirati izgradnju kružnih tokova, a raspisivanje konkursa se očekuje tokom aprila ili maja. Direkcija želi izgraditi kružni tok na raskršću Majšanskog puta i 51. Divizije, te za izvođenje ovih radova želi da konkuriše.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 1649
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.