Komentara: 29
Pregleda: 3994

Slavko Parać: Bićemo jaka opozicija!

29.12.2014. u 16:58h
Izvor: Subotica.com
Gradski odbor Demokratske stranke demantovao je pojedine tvrdnje gradonačelnika i naglasio da vlast u Subotici karakterise samovolja, postavljanje iznad zakona, podela funkcija, bez plana za razvoj grada.
Slavko Parać: Bićemo jaka opozicija!

Pred Demokratskom strankom je period konsolidacije kako bi preuzela ulogu jedine prave alternative i opozicije sadašnjoj vlasti, a pre nekoliko dana za predsednika GO izabran je Slavko Parać, kao i 25 članova odbora. Umesto nekadašnjih 2.700 članova, u GO je sada oko 900 ljudi.

- Uoči parlamentarnih izbora, veliki broj članova je izašao iz stranke i otišao za bivšim predsednikom Borisom Tadićem, otišli su i oni koji nisu želeli da budu deo nas tako da su sada ostali oni koji zaista veruju u ovu stranku i imamo snage da budemo jaka i konstruktivna opozicija – najavio je Slavko Parać, na konferenciji za novinare.

Parać se osvrnuo na nedavno obraćanje gradonačelnika Jenea Maglaija i podsetio da je u protekle 23 godine, sem dve godine, SVM bio stalno na vlasti u gradu.

- I baš u te dve godine Subotica je doživela veliki razvoj, od kukuruzišta je nastala privredna zona i došli su značajni investitori. Direktori javnih preduzeća bili su stručni ljudi, a ne partijski podobni - dodao je Parać.

- Ono čime se gradonačelnik hvali, zasluga je prethodne vlasti. Aranžmani sa EBRD bankom oko izgradnje kolektora i vodovoda dogovoreni su još za mandata Saše Vučinića u maju 2012., za nastavak gradnje Pozorišta u septembru 2013. Fond za kapitalna ulaganja obezbedio je 85 miliona dinara, Regionalna deponija počela je da se radi još 2011., a za sanaciju Palića takođe su obezbeđena sredstva još 2013. godine, navodi Parać.

Vrhunac samovolje gradonačelnika Maglaija, po Paraću je  izrada novog Master plana za Palić, za koji nisu konsultovani ni Park Palić, ni Turistička organizacija, ni član Gradskog veća zadužen za turizam.

- Po zakonu, za izradu Master plana potrebna je saglasnost Vlade, tako da je i to urađeno mimo zakona, što je postao manir ove vlasti, ocenio je Parać. Izrada novog Master plana znači zaustavljanje bilo kakvih potencijalnih investicionih aktivnosti na period od dve do tri godine. Imamo 30 hiljada hektara građevinskog zemljišta na prodaju na Paliću, a ako i bude zainteresovanih za njega to neće moći da se realizuje. Do sada su urađeni planovi detaljne regulacije, otkupljeno je šest projektnih ideja za Banju Palić, ali to izgleda ništa nije po ukusu gradonačelnika. Koalicioni partneri o ovome ćute, bave se sami sobom, direktorskim foteljama i zapošljavanjem novog članstva.

Parać je ovom prilikom javno postavio pitanje gradonačelniku zašto nema novih investicija, šta je sa pregovorima sa kompanijama „Lidl“, „Štraser“, „Jovanović i sinovi“ koje su trebale da dođu u Suboticu, zbog čega su otkazani radovi na izgradnji takozvanih “levih skretanja” na saobraćajnicama, zašto video nadzor služi za kažnjavanje građana umesto da je ugrađeno i zeleno trepćuće svetlo, i na kraju, zašto nema konekcije sa republikom, u finansijskom smislu, kada je to bio jedan od razloga za promenu vlasti u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 3994

Povezana vest

Povezane teme

Slavko Parać

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

jene maglai

lokalna samouprava

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.