Komentara: 0
Pregleda: 5508

"Slatki vikend" na Paliću

20.06.2015. u 22:49h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji Udruženja dece, omladine i roditelja obolelih od dijabetesa „Plavo srce 024“ na Paliću se održava „Slatki vikend“. Povodom obeležavanja dve godine od osnivanja subotičkog Udruženja, za decu obolelu od dijabetesa iz našeg grada, Beograda, Novog Sada i Vrbasa organizovana su predavanja o pravilnoj ishrani i kontroli bolesti, ali i poseta ZOO vrtu.
"Slatki vikend" na Paliću

Statistika pokazuje da oko 710 000 ljudi u našoj zemlji boluje od dijabetesa. Među obolelima je i veliki broj dece. Lekari ističu da se sa dijabetesom može živeti potpuno normalno, bez ograničenja, ali je veoma važna disciplina.

Pored dr Vlade Veličkovića, deci oboleloj od dijabetesa iz našeg grada, Beograda, Novog Sada i Vrbasa predavanje na temu pravilne ishrane i kontrole unosa ugljenih hidrata održala je i potpredsednica Dijabetološkog saveza Srbije, Stela Prgomelja.

Domaćin „Slatkog vikenda“ na Paliću u bilo je subotičko Udruženje „Plavo srce 024“, koje već dve godine okuplja decu i omladinu obolelu od dijabetesa, pružajući im podršku.

Mališanima obolelim od dijabetesa je bilo omogućeno i merenje šećera u krvi, ali i organizovana poseta ZOO vrtu, kao i učešće u kreativnim radionicama. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5508
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.