• Pregleda: 2486

Slamarske radionice

"Spoj generacija u promociji Subotice” je naziv projekta koji ima za cilj unapređenje turističke ponude Subotice izradom suvenira putem tehnika starih zanata. Juče je u Gerontološkom klubu Centar 1 održana promocija slamarske radionice. Od baka iz kluba učesnice radionice su imale priliku da nauče kako da puste svoju maštu na volju.
Slamarske radionice

Oko deset učesnica ima priliku da nauči da napravi čestitke, minijature, perlice i druge predmete od slame. Članice Udruženja “SRP” uče devojke kako da naprave predmete od slame.

U okviru Gerontološkog centra slamarska radionica postoji od 1996. godine. Članice Udruženja SRP okupljanju se svake srede i rado prenose svoja znanja.

Ciljevi projekta su da se kroz podizanje nivoa svesti o značaju turističke promocije Subotice, obukom za sticanje znanja i veština korišćenja tehnika starih zanata, uvođenje novih elemenata u turističku ponudu Subotice, promociju turističke ponude Subotice.

U okviru projekata su formirane dve grupe, jer posred oslikavanja na tekstilu mlađe žene od starijih uče i pravljenje predmeta od slame u Gerontološkom klubu Centar 1. Spoj mladosti i iskustva nakon završetka svih radionica će doprineti stvaranju novih suvenira simbola Subotice.

Projekat je realizovan u saradnji sa Gerontološkim centrom uz podršku Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam.

 

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.