• Pregleda: 8175

Skupština grada potvrdila: Matija Korvin dobija spomenik

Na današnjoj, 3. Vanrednoj sednici Skupštine grada, većinom glasova odlučeno je da bude postavljen spomenik ugarskom kralju Matiji Korvinu, kako je ranije predloženo.
Skupština grada potvrdila: Matija Korvin dobija spomenik

Povodom 560 godina od krunisanja Matije Korvina za kralja, inicijativu za podizanje spomenika, koji će se nalaziti u istoimenoj ulici ispred broja 8, podneo je naš sugrađanin Lajoš Čakanj, koji će i snositi troškove postavljanja.

Prema rečima Ištvana Hula, predsednika gradske Komisije za postavljanje i održavanje spomenika, među brojnim zaslugama kralja Maćaša je i to što radio na ujedinjenju svih naroda na ovim prostorima.

- Posle pobede u Beogradu on je bio taj koji je objedinio sve narode, smatrajući da se samo tako može sačuvati evropska kultura – podsetio je Hulo. - Takođe, ovaj model i inicijativa predlagača može da se primeni i u drugim slučajevima, kada u budžetu nema dovoljno novca za kulturu i podizanje ovakvih spomenika.

KOLIKO KOŠTA JEDNA SEDNICA? Iz redova opozicije među prvim kritikama danas bilo je zakazivanje Vanredne sednice sa jednom tačkom dnevnog reda, aludirajući da su građani zbog nepun sat vremena diskutovanja platili nepotrebno veliku cifru. Dok je odbornik Pokret građanske Subotice Miroslav Milojević isticao da se radi o cifri od 3 do 5 hiljada evra, na šta je odbornik Stevan Bakić iz vladajuće koalicije rekao da je cifra daleko niža, da se radi o trošku od oko 150.000 dinara (~1.300 evra).

Po mišljenju dela opozicije, nije bilo neophodno sazivati vanrednu sednicu zbog jedne tačke dnevnog reda. Imajući u vidu zasluge kralja Matije Korvina, drugog po značaju ugarskog monarha, opozicija smatra da nije primereno mesto gde će spomenik biti postavljen.

- Podržavamo podizanje spomenika Matiji Korvinu, ali je sporna procedura jer je 19. februara podnet zahtev, 21. je već Komisija zasedala a posle nekoliko dana sazvana Vanredna sednica. Sa druge strane imamo više inicijativa za podizanje spomenika koji mesecima i godinama stoje i ne realizuju se – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu. - Sporna je i lokacija, jer spomenik kralju zaslužuje primerenije mesto, ne usku ulicu i ulaz u restoran, već trg ili park. Njegov spomenik se u Budimpešti nalazi na Trgu heroja.

Na brojne inicijative koje se duže vreme nalaze u fiokama ukazao je i Tomislav Žigmanov, odbornik iz redova DSHV-a, podsećajući da je nekoliko hrvatskih institucija još 2013. podnelo predlog za podizanje spomenika Aleksi Kokiću.

- Voleli bismo kada bi podizanje spomenika ispred katedrale Svete Terezee Aviljske bilo na dnevnom redu skupštinskog zasedanja. Postavljanje tog spomenika grad takođe ne bi ništa koštalo – dodao je Žigmanov.

Predstavnici vladajuće većine pak tvrde da je predlog  primeren, da su svi uslovi su ispunjeni i da je ispoštovana  procedura, a vanredna sednica je zakazana kako bi se na vreme obavestilo resorno ministarstvo..

- Ovo je jedna građanska inicijativa, koja je jednoglasno usvojena i na Komisiji, potom isto tako i na sednici Gradskog veća, koje je predlog dao Skupštini na usvajanje. Drago mi je što je donošenje ove odluke podržao i deo opozicije, a žao mi je što deo nije podržao ovu odluku, pozivajući se na banalnu stvar, a to je sazivanje sednice, kao i hitnost, dok drugi predmeti čekaju – ističe zamenica gradonačelnika Timea Horvat. - Ove godine se obeležava jubilej i budućim generacijama ostavićemo istorijski spomenik koji će mnogo govoriti u budućnosti. Lokacija je dobra, to je najfrekvetnija ulica u gradu i nadam se da ćemo uskoro dobiti spomenik.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

92
Dux Odgovori
Jesu svi stigli ociscenim Subotickim ulicama? Da mlate praznu slamu.
Realan Original (ali stvarno) Odgovori
Volja jednog biznismena se stavlja ispred 90 hiljada stanovnika. Ovde problem više nije samo spomenik. Gde su vanredne sednice kad su vanredno vreme? Najsiromasniji umiru na miusu. Za one koje podržavaju ovakve ludosti. Imam jednu rep pesmicu:
Neće vama skoro ka boljem da krene.
Dok vam vlada Laban i Maglai Jene.
Sa zapada upucujem pozdrave vam svima,
sugradjani bivši, ovde nije zima!
Šalu na stranu, neću da pravim galamu,
osuđujem samo one što komentarišu za salamu.
Gebelsovski botovi, vi ste mi na listi.
Musavi od pavlake, obrazi vam nisu čisti.
Dok se vozam metroom, a vi po snegu peške,
s podsmehom gledam vaše pravopisne greške.
Nepismeni dripci, što kradete mi identitet,
dno dna za vas je prilkadan epitet.
No niste vi mladi krivi, već vaš balkanski mentalitet.
Pozdrav iz civilizacije vernim fanovima!
Što su odsečeni od REALNOSTI, vezani amovima!
Ali zato sam ja tu,da širim edukaciju.
Da prosvetlim svoju "naprednu"naciju.
Pozdravlja vas sve Realni pravi
Svi ...
kojot
Ти као онај ован за шишање имаш риму у три лепе. Но можда си променио ницк нећеш себе да називаш овцом.
Овца за шишање
Којот

Нема краја срећи
осећај је прави,
Вођа је највећи,
Врховни се слави!

Од силине жеље
глава дубље штуче,
право је весеље,
само ноге штрче!

Вођа такве воли,
Вођа текве тражи,
одани до боли,
они су најдражи!

Потпирем се свачим,
ко прави идиот,
страшно се увлачим,
у потпису Којот!
Поносно Свој Odgovori
Споменик Корвину од Чакања? Ово је терор над сиротињом. Сваки школовани историчар који је загебао испред површине зна да је Матија Корвин био крволочни војни командант чија је војска убијала све пред собом. Има цитат његове наредбе војницима да силују локално женско живље како би "зарили угарско семе у трбухе". У овом граду све може проћи, само ништа српско наравно. Зашто не би дигли споменик Марку Краљевићу који је много више урадио у борби против Турака? Споменик Цару Јовану Ненаду се ни не одржава достојанствено како му доликује. Не дај Боже да споменем споменик за неког босанског браниоца, попут Караджића, па да ме линчују. Јер нам запад каже да је он геноцидаш. Ми Херцеговци чинимо бар 10 посто становништња, а немамо ништа своје ту. Једино је над нама дозвољена отворена дискриминација. Чим неку прославу направимо, сви урлају на нас. Чак вам и наше песме сметају.
Foxdie
Како би било да, уместо певања и слављења, дигнете споменик?
Svest
Za sve to, i još mnogo toga izgubljenog, zahvalite "velikim Srbima", "braniocima srpskih interesa".
Gellért
Ti si samo jedan zadrt provokator,ostavština 90-ih godina,šovinista i davno prevaziđen.
ЈОВАН
Требало би Чакању подићи споменик, а уз споменик два списка. Један списак оних који су заједно са њим спискали све у Суботици, а други списак жртава првог списка као што су ,,СЕВЕР'', СИГМА, ФИДЕЛИНКА, ПАРТИЗАН, 29.НОВЕМБАР, ПОДРУМ ПАЛИЋ, ЗОРКА, АЗОТАРА, АГРО СЕМЕ, МЛАДОСТ, АГРОКОМБИНАТ, ЈУГОКОЖА, ЖЕЉЕЗНИЧАР итд.
X
Onda je bio isti kao Ratko Mladic
Lalso
Reci mi molim te da gde pise to da je kralj Máyás izdao te naredjenje i onda prihvati cu tvoje misljenje!
C
Zar nije Marko Kraljević izmišljen lik?
Foxdie
@C: Марко Краљевић није измишљен лик. Погледај на нету ко је био Марко Мрњавчевић.
Pata
Vidis, to o silovanjima vise zvuci kao prica iz kladionice od lokalnih kafanskih istoricara, kada mi kazes da si ti to licno procitao iz nekih arhiva onda cu ti verovati. Srbi iz ovih krajeva su pod Matijom Korvinom i njegovim ocem ziveli ravnopravno sa ostalima i takav zivot i drzavu branili od Turaka. Sto se tice vas Hercegovaca, meni ste vi isto sto i svi drugi i slazem se da se oda pocast nekom Hercegovcu koji je bitan za ovaj kraj. Sta kazes, nema takvih? E pa 100 godina ste tu, doseljavali ste se posle svakog rata a nicim korisnim niste obelezili svoje postojanje ovde. Dolazite sa strane, sa sobom donosite primitivizam, ne postujete starosedeoce i mislite da ste bolji od svih a za 100 god postojanja ovde niste ostavili nikakav trag. Razmisli malo o tome i o sebi samom pre nego sto osporis druge.
Pansti Odgovori
Kako ih Čakika isterao po ovom vremenu, hahaha, svaka čast
sofi Odgovori
Od kada se Skupština može zakazati na predlog lokalnog moćnika.
Silvi
sofi, to je tako..za lokalnog [*...*] zakoni ne vaze, godinama unazad radi sta god hoce
Petar Lakovic Odgovori
Чаки само испуњава Касине неостварене жеље и додаје коју своју! Проценат је то! И шта хоћете,па пола Суботице има Мађарске и хрватске пасоше,хоћете споменик Бана Јелачића на место Зелене фонтане? Будимо сретни док се за живота не подигне споменик "код Вучка"
Svest
Obojica su samo figure.
Dux
Zaboravio si na stanicu Subotickog metroa `Kod Vucka` :)
justika Odgovori
Dragi sugradjani,ko nam vodi grad nije ni cudo sta nam se dogadja.Pa sto don Subotice neresi zelenu fontanu!??Kako mu ne smeta da je gleda u ovom stanju kada dolazi na posao u gradsku kucu.Ovih dana i nije tu,zauzet je Beogradskim izborima,kao neki jako bitan lik,kad bi se zajebavali.
Svest Odgovori
Neznanje mase je korisno.
Foxdie Odgovori
Видим да се противници дизања споменика једном јунаку залажу за дизање споменика другом јунаку, српском. А шта је са јунакињама? Има и жена које су заслужиле споменик. Јел има споменик некој жени у граду? Макар спомен плоча? А наравно то у овом полно шовинистичком граду не пролази. Могли би, на пример, да дигну споменик Еви Рас. Суботичка Јеврејка мешовитог порекла, која прича и српки и мађарски. Пре свега је легендарна уметница! Стидите се сви.
Svest
Eva Ras tj. Eva Marija Balaš-Stević jedna je od više desetina ljudi koji su zadužili grad, ali od političara i politikanata nikada nisu priznati. Pisci, pesnici, glumci, novinari, umetnici, naučnici... u Subotici su progonjena vrsta. Subotica je rupa iz koje sve što valja proganjaju oni koji ništa ne valjaju i ničemu ne služe. Upravo je odnos prema tim ljudima putokaz drugima.

Tipičan predstavnik te upravljačke "klase" je kradljivac nika "REALAN ORIGINAL (ALI STVARNO)" koga su svi prozreli na osnovu njegovih "vrednosti". Razotkrio se sam.
Foxdie
Скоро па си погодио мој стил писања. Ја не бих ставио тачку прве реченице тамо где си ти, већ бих уместо те тачке ставио зарез, па онда наставио са "а". У страну то што не бих дизао споменик Еви.
djordje Odgovori
Suboticani.... klasika. Pljuvanje ,pljuvanje i samo pljuvanje. Nasmejte se bre ako nista drugo lepse cete izgledati.
svasta
evo ja se smejem ine verujem, vanredna sednica zbog spomenika, pa koliko je spomenika postavljeno u subotii i nije bilo vanrednih sednica..ovoje ludost i ismejavanje gradjana .
Svest
Najnegativniji grad u bivšoj SFRJ. Decenijama prvi u Evropi po broju suicida.
NN Odgovori
Bitno da vi zasedate a grad niko ne čisti padne malo snega jednom u par godina nijedna ulica nije čista. Pa jeste li vi normalni kako narod da hoda i funkcionise niti bacate sol niti čistite
AlwaysUltra
Ja primećujem da su najviše po tom pitanju podbacili privatnici - osim retkih izuzetaka , ispred pekara , auto salona , hipermarketa itd gomile nepočišćenog snega. Tu lopata nije taknuta. Zanima me da li je iko od njih kažnjen , opomenut itd. , a i narodu očito ne smeta budući da se ćutke i trpeljivo probija kroz snežne brloge.
vojo Odgovori
Sta je sa spomenikom junaku Ratku Mladicu???
Милун
Druže moj pa gde će spomenik Mladiću među obožavaocima Matije Korvina, i Stepinca
temaklasica Odgovori
Zasto ovolika ostrascenost svaki put kad se dogadja nesto sa etnickim predznakom,nema potrebe,siroko je ovde i za sve spomenike,iza duzijance,interetnoe,zavicajne dane,prela,sijela i posela,nema potrebe da se stalno prozivamo,ajmo da probamo da zivimo noramlno svako sa svojom tradicijom i istorijom uz postovanje drugih tradicija i istorija.Siroko je ovde,ima mesta za sve!
Sule Odgovori
Pouzdano znam pored bulevara djindjica ,bice spomenik slobodana milosevica postavlja se za vidovdan ima dovoljno potpisa za inicijativu
Citizen024 Odgovori
Da ga postave na kraj ulice, pa da ne može automobilima da se ulazi u ulicu ;)
kojot Odgovori
Написах пре пР дана комендар на овакву вест и у једном моменту сам напидао угари. И доживео маду увреда на мој рачун. А ова вест креће са угарском краљу... И то никоме не смета...
kajak Odgovori
[*...*]
Citam svugde se gradi neki most,obilaznica,gradski blokovi,a kod nas Cakiju spomenik,prozori u gerontoloskom,prosirenje Bajskog groblja....da nije ruzno bilo bi tuzno.
kojot Odgovori
Одговор на мој коментат. Ви пресудите ко је шовиниста..
"UGAR"
Eee Kojot,baš si kojot ovakvim rasističkim ispadom.kome to "Vam" je dosta Ugara u proteklim vekovima? Subotica je multietnička sredina verovatno još od njenog nastajanja,nažalost u zadnjih nekoliko desetina godina brojnost ide na vašu stranu,na tvoj sreću Ugari se iseljavaju u kulturnije sredine a vama prepuštaju grad da preovladate sa svojim primitivizmom,nekulturom,bahatošću i ostalim vrednostima koja počinju i završavaju sa:BA,ĐE SI,OOO,i sličnim neartikulisanim zvucima majmuna(nek se majmuni ne ljute).....Inače na koji si ti način ugrožen od strane ugara,ili tvoj narod bio ugrožen unazad vekovima kako kažeš?---Ovdašnji Ugari koliko ja znam nikakva zla susedu nisu naneli!-Zašto ti je dosta "tih" Ugara ?-Zbog takvih retorika se Jugoslavija i raspala,nije problem u raspadu nego u ratovima!!!!-Veliki iskreni pozdrav starosedeocima subotičanima i Srbima i Hrvatima i Bunjevcima i Romima i Bosancima i Crnogorcima pa i Ugarima
Veliki Zli Srbin ;)
Ugari su bili vrlo krvoločni i osvajačko-tlačiteljski nastrojeni prema svim ne-Ugarima. Dakle, druže, ne banalizuj stvari sa tim "OOO", "ĐE SI", "BA" i sličnim zlonamernostima, jer ako ćemo baš da cepidlačimo, onda se može navesti činjenični podatak da se mađarski jezik sastoji i od 15-tak samoglasnika, a vrlo dobro znamo da se stepen razvijenosti nekog jezika meri i brojem samoglasnika... što znači, ako ih je manje ( u srpskom ih je 5 ) jezik je savršeniji i obrnuto, ako ih je više jezik je primitivniji. Mnogi afrički jezici imaju mnoštvo samoglasnika. Tako da... bolje ćuuuuutiiiiii.... :))
Szabadka
@VELIKI ZLI SRBIN;)
Nadam se da razumete engleski.
Pata
Ne bih ja rekao da si uvrede doziveo zbog reci "Ugar" vec pre zbog onoga "dosta nam je vas". I lepo ti je neko odgovorio, ko ste to "vi"? Madjari ovde zive 1000 god svidjalo se to tebi ili ne a jedini problem u ovoj sredini je upravo to tvoje "dosta mi je nekoga", nepostovanje i omalovazavanje drugih. Ugarska je bila kraljevina a u njoj nisu ziveli nikakvi Ugari vec razni narodi isto kao sto je bio slucaj i sa npr. Jugoslavijom. Izraz "Ugari" nije uvredljiv sam po sebi ali tvoja losa namera je ocigledna. Razmisli malo o sebi...
pravi realan Odgovori
A sta je sa spomenikom Hunyadi Janosu?
Милун
On se zvao Janko , a mađari ga krstili u Janoša
Niko Odgovori
A da sazovete sednicu po pitanju pada plafona u sali gde se nalazi CT u bolnici? Bio sam zakazan za 17. januar, pozvali me 16-og da mi saopšte da se pokvario. Juče pozvan da dođem konačno. Dođem, kažu pao plafon i ne zna se da li je funkcionalan CT. Svaka čast direktoru bolnice i gradskoj vlasti što brine da nama građanima budu dostupne osnovne stvari kao što je spomenik, o koji će kao i o ostale mali Romi da čukaju loptu... Sram vas sve bilo!
Duki DIESEL Odgovori
A sta je sa spomenikom Kitimiru Jajovicu?
ivan skenderovic
E vidiš Ti nećeš dobiti spomenik.
Nenad Krickovic
a ko je Jajomir Kitovic zasto je zaslozan?
Bunjevac Odgovori
Postovani Hercegovac(Srbin),ni mi Bunjevci ne mozemo da dobijemo spomenik prvom bunjevackom ucitelju Miji Mandicu.Tu smo vise od 330 godina.No ,mora se udovoljiti poznatom bizmismenu Cakiju,pa ce Zigmanov da zakuka da su ugrozeni i odosmo mi Bunjevci na stranu po obicaju.Vucicu obecao si da ce naredba iz 1945.biti ponistena.Da vidimo da li imas dostojanstva,ako ne,neka Zigmanov i Bacic slave sa tobom prisajedinjenje jer mi necemo.Bunjevci pamet u glavu.
Veliki Zli Srbin ;)
Druže Bunjevac, trebao bi da znaš da su i Bunjevci poreklom Srbi. Postoje istorijski pisani izvori, naročito iz crkvenih arhiva 15, 16, 17. i 18. veka koji jasno i nedvosmisleno ukazuju na nacionalno izvorno poreklo etničke grupe nazvane Bunjevci koje je srpsko. Bunjevci su osim toga izvorno bili i Pravoslavne veroispovesti ali su kanijim pokatoličavanjima od strane bečkog dvora postajali rimokatolici i uslovno rečeno ne-Srbi. Ali su genetski 100% Srbi. Pozdrav.
Željko
@VELIKI ZLI SRBIN ;)...Ne lupaj!
Veliki Zli Srbin ;)
Za "Željko" - Ja ne lupam, a ti se malo edukuj, neće ti ništa škoditi. Umesto što si bežao sa časova istorije bolje bi ti bilo da nisi, jer u tom slučaju bi nešto možda i naučio ( pod uslovom da nisi beznadežno glup ) i sada ovde ne bi brukao samoga sebe svojim elementarnim neznanjem. Pozdrav.
Željko
@VELIKI ZLI SRBIN ;)...Mozda bi ti trebao da se edukujes, jer ja znam sta sam. Po ocu sam Hrvat (Bunjevac), a po majci sam Srbin, plus bar jos 3 nacije i iako sve to nije bitno ko je ko, moram navesti nazalost najpoznatijeg Bunjevca, a to je Ante Pavelic. Ne zelim reci da se sramim zbog njega, jer bi onda svi Nemci morali osecati vecnu grizu savesti zbog Hitlera, Italijani zbog Musolinija, Francuzi zbog Petena, Norvezani, Japanci, a to je samo 2. sv. rat. Gde su jos Mladic, Gotovina, Oric, Haradinaj...
Željko
Ja znam sta sam, a mozda bi ti trebao da se edukujes. Dovoljno je poci samo od ikavice, koja je vecinom karakteristicna za Hrvate, mada i neki Srbi tako govore, ali samo u nekim predelima Hercegovine, a i to samo jako lokalno. Posto su Bunjevci masovno dosli krajem 17 veka, to nikako nisu mogli biti Srbi koji govore ikavicom, jer ih cak i sada ima jako malo. Druga stvar je katolicka vera (iako licno nisam vernik) i ne znam nijednog Srbina katolika.
Nenad Krickovic Odgovori
ko je kurvin matija?
Marija Odgovori
Ovaj spomenik će biti sramota i za Suboticu i za državu Srbiju. Dizati spomenik osvajaču je podanički mentalitet. Još veća sramota su oni što su doneli takvu odluku, ponizili su nas sve što se smatramo državljanima Srbije. Za ovako značajne odluke treba održati referendum u opštini. Da li će se u Mađarskoj dići spomenik Caru Dušanu? Žao mi je ako moji sugrađani neshvataju težinu ovakve odluke. Ja sam za građansku Suboticu a ne za jednomlje i nacionalizam.
kojot
60-70% Србије су нечији поданици,ништа не треба да нас чуди...
Milko
Dobro, svi znamo da je srbija do tokija, ali recite mi kada je srbija bila deo madjarske?
Koliki deo zemlje je srbija dobila besplatno?
Ko zivi ovde duze, ko su ovde starosedeoci?

U ostalom sta to Vama ili bilo kome smeta, dize ga covek iz svojih para, u "svome dvoristu"

Ako imate kinti da Vi dignite spomenik slobi, mladicu ili partizanima ispred vaseg lokala ja Vam licno ne zameram.
Svest Odgovori
Da vas obavestim, pošto vidim da su mnogi slepi ovde. Ovo je samo demonstracija moći. Da nam se pokaže ko je glavni čovek u ovom gradu i ko ga vodi. Laban je isto samo njegova marioneta. Eto, oSVESTio sam vas. Nema na čemu.

PS: zamolio bih moderatiore da mi odobre i prethodna dva komentara, jer nisam prekršio nikakva pravila.
pista Odgovori
Dragi prijatelji! Ne zaboravite da je u Madjarskoj izborna kampanja. Videcete da ce uskoro doci neko iz HU da postavi kamen temeljac ili da otkrije spomenik. Ovako se Lajos zahvaljuje za milione evra koje je dobio iz JU a preko SVM-a.
Veliki Zli Srbin ;) Odgovori
Šta će nama u državi Srbiji nekakav spomenik ugarskog kralja!? Čime je to ugarski kralj zaslužio da ima spomenik u državi Srbiji!? Eno gospodi Mađarima mađarska država pa neka tamo doniraju i podižu spomenike svojim istorijskim ličnostima, a ovde, u državi Srbiji može i sme samo da se podižu spomenici srpskim istorijskim ličnostima. Zamislite samo kada bi recimo neki Srbin u Mađarskoj hteo da podigne spomenik na primer đeneralu Draži Mihailoviću!? Nema šansi, jel tako? Pa analogno toj činjenici ne bi trebalo ni ovde, u državi Srbiji, dozvoliti da pojedinci mađarske nacionalnosti podižu spomenike mađarskim istorijskim ličnostima. Zamislite recimo primer da u Minhenu gde živi mnogo Turaka, neki Turčin odluči da podigne spomenik sultanu Mustafi!?? Znate kad bi to bilo moguće? Nikad…pa ni onda! Prema tome, pamet u glavu odbornici! I samo se setite činjenice da Rusija nije više ona Rusija pod pijanim Jeljcinom, već nova sila pod carem Putinom!!! Pametnom dovoljno! :))
Milan
Obavezno se moramo zapitati zasto neke stvari dozvoljavamo, da lokalni tajkun podize spomenik nekom madjarskom vojnicicu, da izdvajamo silni novac za pticu slomljenih krila(simbol cega)...madjarskim zlikovcima iz drugog sv.rata?!
pista
ajde brate ne lupaj budalastine... Turco su ti u Minhenu gastarbajteri. Povlaciti paralelu sa tog aspekta prema ovdasnjim Madjarima je kranje bezobrazno, provokativno i zlonamerno. Vidim i elemente sovinizma u tvom kometaru brate Srbine.
ЈОВАН
@VELIKI ZLI SRBINE,
Увлачимо се све више у ситуацију која никоме неће одговарати осим Чакању и њему сличнима са свих страна. Можда грешим, али посумњах да си провокатор и да ниси уопште Србин. За сада је све у границама подношљивости, али све то може да се отме контроли, када ће најмање од користи бити споменици и сугестије где ко шта и како може да ради. Било би пожељно да функционише правна држава којом управљају компетентни кадрови. Свакако је лоше да неко, ко је финансијски моћан, интелектуално закрљжао и подложан утицају, има толики утицај на Скупштину. Клизање ка прогнози Деда Милоја да је Војводина на реду после потписивања правнообавезујућег споразума између Србије и Косова може да изазове много ортопедских незгода. Над тим се сваки грађанин треба најозбиљније замислити.
Veliki Zli Srbin ;)
Za JOVANA - Nisam nikakav provokator, a ova zezancija sa onim "veliki" i "zli" je samo duhovita ironija na uvrežena i već okoštala subjektivna mišljenja nekih po kojima su Srbi uvek "veliki" i obavezno "zli"! Al* malo morgen. Šalu na stranu, ja samo mrzim nepravdu, pokvarenost, zlonamernost, glupost, predrasude, zatucanost, kretenizme i idiotizme svake vrste a naročito mrzim bahatost i drskost NEKIH koji se smatraju Bogom danima da vedre i oblače pa i spomenike neke dižu, a pritom im praziluk viri iz onoga iz čega već viri... Međutim, sve bi to bilo komično da nije potencijalno tragično! Pa se nameće pitanje samo po sebi koje glasi - a kome to treba!? Zašto ne spomenik nekom mađarskom pesniku, nekom umetniku, naučniku...!? Ne, nego baš nekom osvajaču i porobljivaču! Hmm, providno. Čemu guranje prsta u oko? Nije teško zaključiti.
Nauka Odgovori
Možda jednog dana iz prašnjave fioke ugleda svetlost dana i zahtev za dizanje spomenika Nikoli Tesli?
Pajo
Pa i on je rodjen na ovoj teritoriji! Tadasnjoj Austrougarskoj!
Neso Odgovori
Ajmo da i dalje glasamo za Sns na lokalu?
Stoka Odgovori
Recite vi sta hocete. Dok kroz veci deo engelsove, korzo,centar, ne moze da se hoda od neociscenog snega, ispred bossa i stare picerije je gospodski ocisceno tako da nema ni bele tacke. Sta god pisali o njemu, covek je gospodin.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.