Komentara: 29
Pregleda: 8590
Foto

Skupština grada o rebalansu budžeta i kadrovskim promenama

21.06.2018. u 10:41h > 16:55
Izvor: Subotica.com
Sednica Skupštine grada, 16. po redu, danas je prošla u znaku rasprave o budžetu, odnosno o završnom računu i rebalansu budžeta.
Skupština grada o rebalansu budžeta i kadrovskim promenama

Gradska vlast je zadovoljna ostvarenjem budžeta od 90 odsto, što je u proteklih pet godina najbolje stanje gradske kase.

- Kada smo krajem godine donosili budžet obećao sam da ću podneti ostavku ukoliko ostvarenje budžeta bude lošije od prethodnog. Ne samo da nije lošije nego je i deset odsto bolji – naglasio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Ostvarenje bi bilo još veće, da nam nije propala javna nabavka, ali smo uspeli da to nadomestimo objedinjavanjem sedme i osme faze izgradnje Narodnog pozorišta. Mi smo blizu potpisivanja ugovora za taj posao vredan skoro 600 miliona dinara i već ovo leto će početi radovi. U „Ipsilon krak“ ove godine uloženo je oko 800 miliona dinara, prošle oko 350 miliona, spojićemo Bačkotoposlki put sa petljom Subotica-jug i izlazom na autoput. To je veliki iskorak u odnosu na sve prethodne garniture lokalne samouprave po toj dinamici, do sredine 2020. godine trebao bi ceo Ipsilon krak da bude gotov.

Odbornici iz redova opozicije kritikovali su budžet, smatrajući da nije postignuta stopostotna realizacija budžeta, da su investicije manje nego planirane, kao i da kapitalni projekti tapkaju u mestu.

- Ono što smo rekli pri usvajanju je da je previsoko kalkulisana prihodovana strana budžeta, što se ispostavilo. Imamo realan deficit koji je realno do 650 do 800 miliona dinara, a ostvarenje investicija u 2017. godini je za 30 odsto manji nego što je planirano – istakao je Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu. - Vitalni projekti stoje, to su izgradnja zgrade Narodnog pozorišta, projekti vezani za unapređenje i sanaciju Palićkog jezera, oni koji se tiču Prve kasarne, Zorke... Nisu ostvareni ni najveći očekivani prihodi od poreza na zarade i poreza na imovinu, čak i tamo gde grad gazduje imovinom.

Odbornici su danas odlučivali i o nekoliko planova detaljne regulacije, doneli su odluke o sprovođenju javnih konkusa za izbor šest direktora javnih i javno komunalnih preduzeća kojima ističe mandat, doneta je odluka da titulu Počani građanin ponese biskup Ivan Penzeš, dok su priznanja Pro urbe dobili Branka Bešlić, Miloš Nikolić i Slavica Tot Lučić. Izabrana je i v. d. direktorka Doma zdravlja, Ivanka Beoković, koja je do sada obavljala funkciju pomoćnice direktora za finansijske, ekonomske i tehničke poslove.

Izvor: Subotica.com
16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice 16. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 8590
Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.