Komentara: 9
Pregleda: 4020
Video
Foto

Školska slava obeležena u Osnovnoj školi "Matko Vuković"

27.01.2018. u 19:57h
Izvor: Subotica.com
Školska slava obeležena u Osnovnoj školi "Matko Vuković"

Školska slava Sveti Sava svečano je obeležena danas u OŠ „Matko Vuković“ bogatim kulturno-umetničkim programom, koji je ujedno podigao zavesu trećih Dečjih svetosavskih dana.

​- U ime svih učenika, njihovih roditelja i svih zaposlenih obratila bih se rečima vladike Nikolaja koji kaže da je čitav ovaj svet jedan veliki klavir, a da je svako od nas jedna dirka i kada dodirnemo tu dirku mi čujemo eho svoje duše. Pogledavši vas sve danas, moja duša je plemenita i lepa i hvala svima koji su danas sa nama – pozdravila je sve prisutne direktorka škole Mirjana Stevanović.

Školska slava obeležena u Osnovnoj školi "Matko Vuković"

Školska slava obeležena u Osnovnoj školi "Matko Vuković"

Kuma ovogodišnje slave i manifestacije, koja polako postaje jedna od najmasovnijih u našem gradu jer u njoj svake godine učestvuje sve više škola i đaka, je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

​- Velika mi je čast što sam pozana da budem kuma školske slave i Dečjih svetosavskih dana, manifestacije koja je počela iz ove škole i koja uključuje i druge škole, te polako prerasta u sve značajniju manifestaciju za grad – istakla je Jasmina Stevanović. - Svake godine na ovaj dan posećujemo škole i uveravamo se kako deca odrastaju, šta sve umeju i mogu i kako na pravi način prenose vrednosti koje nam je utkao Sveti Sava. Vrlo je bitno da deca razumeju značaj lika i dela Svetog Save, kao nekog ko je utkao ono najbitnije u školstvu i obrazovanju, stvarao srpsku crkvu, državu i kulturu, ali bio poznat i po tome da je mirio zavađene, širio dobre namere među susedima i bio poštovan i cenjen ne samo kod svog naroda, nego kod svih na balkanskom prostoru.​

​Savindan, 27. januara, kao školska slava proslavlja se od 1840. godine. I ove godine svečano je obeležen u svim osnovnim i srednjim školama u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava” Proslava školske slave “Sveti Sava”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4020
Povezane teme

OŠ Matko Vuković

Sveti Sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.