Komentara: 1
Pregleda: 2910

Školica glume Karmen Bardak uspešno privodi kraju prvu sezonu

17.05.2017. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Školicа glume Karmen Bardak će u subotu, 20. maja, izvesti završnu predstavu “Snežana i 10 patuljaka” na sceni Dečjeg pozorišta, s početkom u 17 časova.
Školica glume Karmen Bardak uspešno privodi kraju prvu sezonu

U predstavi učestvuje 28-oro dece, odnosno najmlađa i srednja grupa polaznika, uzrasta od 5 do 10 godina, i ovo će biti njihov prvi nastup na pozornici.

Školica se od oktobra, kada je počela s radom, bavila osnovnim elementima glume kao što su govor, glas, pokret i ples. Karmen Bardak, diplomirana glumica, kaže da je program u potpunosti prilagođen deci.

- Deca su kroz igru i vežbe počela da razvijaju, pre svega, osećaj grupe i zajedništva, važnosti kolektivnog rada i podrške, a potom i svoj govorni aparat, kao i telo, maštu, samopouzdanje i kreativnost - rekla je Karmen Bardak.

Učeći pesmice, koreografije, tehnike disanja, lepog čitanja i govora, deca su se tokom proteklih sedam meseci družila, maštala i kroz igru i zabavu stasala u radostan tim pred kojim je i prva premijera.

- Završna predstava ima za cilj da sve na čemu se do sada radilo objedini u celinu kroz improvizovan tekstualni predložak dobro poznate bajke o Snežani i patuljcima, ali na jedan nov, svež, pomalo staromodan, a opet moderan način u kom glavnu ulogu igraju dečija sloboda, mašta, ali i zdrava i neophodna doza discipline, odgovornosti i preciznosti - kaže Karmen Bardak.

Predstava je zatvorenog karaktera, za porodicu, prijatelje učesnika i saradnike.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2910
Povezane teme

dečje pozorište

dečja predstava

školica glume

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.