Komentara: 0
Pregleda: 1370
Foto

Školarci odmerili znanje u pružanju prve pomoći

23.05.2022. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
U Srednjoj medicinskoj školi u subotu je održana Smotra i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći, koju je organizovalo Crveni krst Subotica.
Školarci odmerili znanje u pružanju prve pomoći

Takođe, uz pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva Matica Subotica organizovana je simulacija požara kao i prikaz evakuacije učenika iz požarom zahvaćene škole.

- Imali smo deset takmičarskih ekipa podmlatka i omladine, odnosno osnovaca i srednjoškolaca. Pobednici u obe kategorije nastupiće na pokrajinskom takmičenju u septembru. U gostima su nam ekipe Crvenog krsta iz Bara,Kragujevca, Zrenjanina i Novog Sada sa svojim timovima – kaže Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica. - Istovremeno smo prikazali jednu pokaznu vežbu iz priprema i delovanja u nesrećama, u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkim bataljonom, a ekipe su evakuisale građane.

Školarci odmerili znanje u pružanju prve pomoći

U smotri je učestvovalo više od stotinu mladih ljudi.

- Zbog korone dve godine nismo imali takmičenje i drago nam je da sada ponovo imamo priliku da organizujemo ovo takmičenje. Ove godine smo malo drugačije koncipirali takmičenje, pokazali smo kako vršimo prihvat u situaciji kada se desi požar. Prva pomoć je veština koju bi svaki građanin trebao da zna, prvenstveno zbog sebe i svog okruženja. Ne morate biti medicinari, ali ako znate određene korake možete spasiti nečiji život – poručuje Nevena Lukić, stručni saradnik u Crvenom krstu.

Školarci odmerili znanje u pružanju prve pomoći

Izvor: Subotica.com
Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći Smotrа i gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1370
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.