• Pregleda: 3072

Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

Svečanom priredbom Osnovna škola „Majšanski put“ obeležila je jubilej - 110 godina postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove.
Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

Škola „Majšanski put“ jedna je od najvećih u gradu, jer je trenutno pohađa 670 đaka, koji su raspoređeni u 32 odeljenja. Nastava u ovoj školi izvodi se na srpskom jeziku u 16 odeljenja i u isto toliko odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku.

- Nastava se odvija u tri objekta, a najstarija zgrada sagrađena je 1908. godine. Kako je vreme prolazilo  javila se potreba za izgradnjom još dva objekta 1962. godine i 1980. godine. Naša škola ima 65 nastavnika i 25 radnika van nastave, mi smo jedan veliki kolektiv a zajednički cilj nam je da učenicima pružimo najbolje uslove u kojima će steći znanja. Učenik predstavlja školu, i ako je on zadovoljan  i uspešan, onda smo i mi zadovoljni i škola je uspešna - kaže Beata Bognar, direktorka Osnovne škole „Majšanski put“.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, čestitala je đacima i prosvetnim radnicima jubilej i podsetila da je ova škola nekada imala i preko 1500 đaka.  Ona je, takođe, poručila da će Grad Subotica nastaviti da unapređuje uslove rada u svim školama na teritoriji grada.

Kao što je i ministar Šarčević najavio ulaganje u škole i lokalna samouprava prati taj trend i nastavlja sa unapređenjem rada i uslova, kako za prosvetne radnike, tako i za naše đake  - istakla  je Aleksić.

Proslavi jubileja pored đaka, roditelja i zaposlenih,  prisustvovali su i zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Akoš Ujhelji, kao i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Radomir Odgovori
Nekad je imala 1500 učenika... E pa gospođo Bognar , nekad je ta škola imala ime , znalo se kako se ističu zastave , jest da ih je bilo više . Ne neka tanušna i skoro providna . Standardizovana je masa po metru kvadratnom , kao i odnosi stranica . U odnosu na gabarite zgrade , možete istaći i onu sa dimenzijama 26 x 17 cm ( na jarbol ) , ali je ne samo neukusno nego nosi i poruku . Na jarbolu je a POPREČNO na ulaz . Gde ste to videli ? Drugo je kad je zalepljena na ulazu . Narodna zastava Republike Srbije , koju ste istakli , nema grb i nije protivzakonota . Ni Državna zastava Republike Srbije ( grb sa obe strane ) nije protivzakonita , ali dogovorite se sa ostalim šlolama .
bogi
Škola ima najmanje veze sa tim da na ovom delu grada više nema 1500 dece osnovnoškolskog uzrasta... (kao što nema ni drugde u gradu nažalost)
A sigurno je najvažnije kod jedne škole koliko je velika zastava i gde je istaknuta... mislim...
marija Odgovori
Cestitam jubilej mojoj O.S. - OSMA VOJVODJANSKA UDARNA BRIGADA---
Bela Odgovori
Svim učenicima, nastavnicima i ostalim zaposlenim u Majšanskoj školi čestitam ovaj lepi jubilej. Ja sam pohađao ovu školu od 1948. do 1952. Učiteljica mi je bila Dragin Marija.
Bela Odgovori
Svim učenicima, nastavnicima i drugim licima zaposlenim u školi, sa malim zakašnjenje čestitam ovaj lepi jubilej. Bio sam učenik ove Škole od 1948. do 1952. godine. Tada smo bili u istoj učionici I i III razred, a kasnije II i IV razred. Učiteljica mi je bila Dragin Marija.
Bela Odgovori
Sa malim zakašnjenjem čestitam ovaj lepi jubilej svim učenicima i nastavnom osoblju ove Škole. Bio sam učenik iste od 1948. do 1952. godine. Tada su bila kombinovana odeljenja (I i III razred i II i IV razred). Učiteljica mi je bila Dragić Marija.
Nada Odgovori
Cestitke na jubileju! Da li ima jos koja skola u svom nazivu "put" kakav je to naxiv za obrazovnu ustanovu?Kome je smetalo ime VIII.Vojvodjanska udarna brigada?U holu skole su bile( ne znam sada) slike poginulih boraca na Batini u borbi protiv fasista! Zar je to sramota? Tuga!!!
bogi
Ima...
Radomir
@ NADA . Smetalo onima koji su sklonili i Ivu Lolu Ribara , ali im nije smetao Kizur Istvan , ni ulica Kun Bela . Sklonili antifasistu Ribara i postavili grofa ciji je sin Odon umro kao turski pasa . A sad nastavljaju sa isticanjem ocigledno dotrajalog obelezja i to POPREKO postavljenog na glavni ulaz skole ? Ali cini mi se da su za nijansu pazljiviji prema ( toj istoj zastavi ) za koju sam usmeno tadasnjoj direktorki izrazio neslaganje sto je bila vezana za OLUK , odnosno slivnik za kisnicu . Gde li ce sa tom istom i na koji nacin sledece godine ? Mozda angazuju ovog bez imena ( sa puta) koji smatra da zastava nije vazna , da je okaci na vodokotlic . Pretpostavljam da ima i takvih zastava , kojima sudbina ne bi bila da budu postavljene POPREKO ,ili kao ranijih godina na CATORNU .
Samo istina Odgovori
Direktorka govori srpski kao kineski.Da li treba dta jos dodati?Kasini naslednici,najrade bi zastavu i sva obelezja Srbije izbacili.No blizi se 100 godina slobode!
Radomir
@ SAMO ISTINA . U duhu pseudonima kojeg koristite , da Vam napisem nesto . Ulazim ja tako jedne prilike , kod ranije direktorke . Dve devojcice ( sedmi razred ) upisuju ko ulazi u skolu ( tada je tako islo). Pitam jednu od njih dok se muci sa mojim imenom , da li je direktorka u kancelariji ? Pogleda me ona bledo i okrene se svojoj drugarici i pita je, ez mit mond tj. '' sta kaze ovaj'' ? Zamislite sedmi razred , zavrsavaju sledece godine osmoletku u Srbiji , a do te mere ne znaju Srpski ! Pa kakva je to obrazovna ustanova bila ? A dobiju svedocanstvo da se ''zavrsili'' osnovnu ! Do kog nivoa je dosezalo njihovo obrazovanje i iz ostalih predmete ? Sad ne znam kako je kod ove ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.