Komentara: 11
Pregleda: 5067
Foto

Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

21.03.2018. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Svečanom priredbom Osnovna škola „Majšanski put“ obeležila je jubilej - 110 godina postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove.
Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

Škola „Majšanski put“ jedna je od najvećih u gradu, jer je trenutno pohađa 670 đaka, koji su raspoređeni u 32 odeljenja. Nastava u ovoj školi izvodi se na srpskom jeziku u 16 odeljenja i u isto toliko odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku.

- Nastava se odvija u tri objekta, a najstarija zgrada sagrađena je 1908. godine. Kako je vreme prolazilo  javila se potreba za izgradnjom još dva objekta 1962. godine i 1980. godine. Naša škola ima 65 nastavnika i 25 radnika van nastave, mi smo jedan veliki kolektiv a zajednički cilj nam je da učenicima pružimo najbolje uslove u kojima će steći znanja. Učenik predstavlja školu, i ako je on zadovoljan  i uspešan, onda smo i mi zadovoljni i škola je uspešna - kaže Beata Bognar, direktorka Osnovne škole „Majšanski put“.

Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, čestitala je đacima i prosvetnim radnicima jubilej i podsetila da je ova škola nekada imala i preko 1500 đaka.  Ona je, takođe, poručila da će Grad Subotica nastaviti da unapređuje uslove rada u svim školama na teritoriji grada.

Kao što je i ministar Šarčević najavio ulaganje u škole i lokalna samouprava prati taj trend i nastavlja sa unapređenjem rada i uslova, kako za prosvetne radnike, tako i za naše đake  - istakla  je Aleksić.

Škola "Majšanski put" proslavila jubilej

Proslavi jubileja pored đaka, roditelja i zaposlenih,  prisustvovali su i zamenica gradonačelnika, Timea Horvat, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Akoš Ujhelji, kao i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.

Izvor: Subotica.com
Proslava Dana škole Proslava Dana škole Proslava Dana škole Proslava Dana škole Proslava Dana škole Proslava Dana škole Proslava Dana škole Proslava Dana škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 5067
Povezane teme

osnovna škola majšanski put

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.