Komentara: 0
Pregleda: 2188

Škola bez nasilja

11.11.2008. u 19:12h
<p>U Osnovnoj školi "Ivan Milutinović" održava se seminar za učenike u okviru projekta Moja škola-škola bez nasilja. Program traje godinu dana i uključeni su prosvetni radnici škole,učenici i roditelji. Glavni cilj je da se smanji nasilje I stvore zdrave ličnosti koji neće svoje probleme rešavati putem nasilja.</p>

U Osnovnoj školi "Ivan Milutinović" održava se seminar za učenike u okviru projekta Moja škola-škola bez nasilja. Program traje godinu dana i uključeni su prosvetni radnici škole,učenici i roditelji. Glavni cilj je da se smanji nasilje I stvore zdrave ličnosti koji neće svoje probleme rešavati putem nasilja. Učenici rado učestvuju na pomenutom seminaru,jer razvijaju moralne vrednosti koje će im tokom života koristiti. Takođe,smatraju da ovakvim seminarima može da se iskoreni nasilje vršanjacima i da se razvija tolerancija i razumevanje. U našem gradu nasilje uzima sve više maha,zbog toga su zaposleni škole odlučili da stvore program koji će rešiti problem nasilja. Seminar podrazumeva 12 radionica koje su edukativnog,kreativnog I psihološkog karaktera. Deca se uče saradnji i sticanju sposobnosti koje su važne u suprotstavljanju nasilja I to kroz igru,pesmu i crtanje. Cilj obuke je da se stvori prijatna atmosfera u školi,da se deca podstiču timskom radu,da steknu pravu sliku o sebi i drugima,da se zalažu za ravnopravnost,da prepoznaju nasilje i reše taj problem. Na ovaj način se stvara društvo bez nasilja koje će imati budućnost.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2188
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.