Komentara: 1
Pregleda: 6969

Sklopljen 621 brak tokom prošle godine

06.02.2017. u 17:00h
Izvor: RTV Yueco
Tokom prošle godine na ludi kamen stao je 621 par, a pored Subotičana, neveste i mladoženje dolaze iz celog sveta.
Sklopljen 621 brak tokom prošle godine

Starosna granica za stupanje u brak značajno je pomerena, a prema podacima Matične službe, svake godine se rodi i sve manje beba.

Tokom prošle godine sklopljen je 621 brak što više nego devedesetih godina. Ipak, "zlatno doba" su bile osamdesete, kada se godišnje venčavalo oko hiljadu parova.

I broj rođenih beba iz godine u godinu je sve manji, kažu u Matičnoj službi, pa su tokom prošle godine rođene 1.444 bebe, dok ih je 2006. godine bilo 1.633.

Starosna granica se pomerila, te se na brak najčešće odlučuju oni između 28 i 34 godine. Naravno, ima i omladine, kao i penzionera, kojima je nekad to prvi put da stupaju u brak.

Zanimljivo da Subotičani dobijaju snaje i zetove iz Evrope, ali i svih zemalja sveta poput SAD, Meksika, Indije, Filipina, Južnoafričke Republike, a od kada je migrantska kriza i iz Avganistana i Pakistana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6969
Povezane teme

sklapanje braka

venčanje

venčani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.