• Pregleda: 4582

Sklapanje brakova prerano sve do punoletstva?

Tokom jučerašnjeg dana održana je radionica u organizaciji Očne klinike "Perfect Vision", a povod je bio Međunarodni dan devojčica.
Sklapanje brakova prerano sve do punoletstva?

Svakog poslednjeg četvrtka u aprilu se obeležava Međunarodni dan devojčica, koji za cilj ima podizanje svesti o rodnoj nejednakosti sa kojom se suočavaju devojke širom sveta. Očna klinika "Perfect Vision", Kuće zdravlja je i ove godine obeležila ovaj dan.

Juče su se u prostorijama Otvorenog univerziteta okupile devojčice OŠ "Majšanski put" i OŠ "Sonja Marinković". Nakon prikazanog video sadržaja o problematici sklapanja dečijih brakova u 21. veku, devojčice su imale priliku da se pre svega upoznaju sa ovim problemom, a zatim i sa tim u vezi da iznesu svoje mišljenje, stavove i moguća rešenja.

Doktorka Ivana Ambrus vodila je radionicu i debatu o negativnim posledicama koje sklapanje dečijih brakova može da izazove.

Nakon završene diskusije, devojčicama su podeljeni simbolični pokloni, a preostali deo vremena je bio posvećen zanimljivim igrama kroz koje se provlačio sadržaj iz prethodno održane debate.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.