Komentara: 25
Pregleda: 14579
Foto

Skladište "Terminal Su" olakšava poslovanje

07.04.2021. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
Na Bikovačkom putu otvoren je novi logistički centar „Terminal Su“, u okviru kojeg su na jednom mestu smeštene sve službe neophodne za carinjenje robe ali i drugi sadržaji koji privrednicima olakšavaju poslovanje. Otvaranjem logističkog centra stvoreni su uslovi za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada.
Skladište "Terminal Su" olakšava poslovanje

Naime,  do novog logističkog centra stiže se sa petlje „Subotica Jug“ autouta E 75,  a odatle, takođe autoputem kamioni mogu da odu do neke od fabrika u industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ ili dalje ka granici ili centralnoj Srbiji. Na prostoru od oko 30.000 kvadrata smešteni su službenici Uprave carina, sanitarna inspekcija, špedicija, restoran, kao  i parking prostor, koji je osvetljen i pod video nadzorom, za putnička i teretna vozila.

- Ovim je zaokružen proces izmeštanja teretnog saobraćaja iz Subotice. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću krajem 2019. završena je obilaznica oko Subotice i jedan deo teretnog saobraćaja je izmešten, ali deo je ipak morao da ide kroz centar grada da bi završili neophodne procedure – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, prilikom današnjeg obilaska logističkog centra. – Lokacija na periferiji grada i u blizini autoputa je sjajna i sigurno će olakšati poslovanje mnogim privrednicima.

Skladište "Terminal Su" olakšava poslovanje

Po rečima direktora "Terminal Su" Dejana Petrovića, motiv za izgradnju ovog objekta bio  je prvenstveno unapređenje života u lokalnoj zajednici, po pitanju bezbednosti, zdravlja, ali i efikasnosti u radu građana i pravnih lica.

- Sam Terminal je višenamenski objekat, izgrađen u veoma kratkom periodu, za 117 dana, po najsavremenijim logističkim standardima. Osmišljen je tako da korisnicima pruži maksimalnu udobnost, funkcionalnost, transparentnost i fleksibilnost u poslovanju, sa težnjom ka širenju, kako prostora, tako i usluga – objasnio je Petrović.  - Naš osnovni cilj  je bio  da kolegama, inspekcijama,  carini, vozacima i ostalim partnerima omogućimo  rad u uslovima i  po standardima  koje zaslužuju. U sklopu kompleksa su i dodatni sadržaji kao što su bankomat, radionica, kupatila za vozače, prodavnica za kamionske delove, usluge pretovara, vaga, kao i usluge dezinfekcije vozila. Sve ove usluge imaju za cilj da olakšaju poslovanje korisnicima usluga.

Skladište "Terminal Su" olakšava poslovanje

Skladište "Terminal Su" olakšava poslovanje

Vlasnik kompanije Aleksandar Vasić zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci u realizovanju ove investicije, koja je finansirana sopstvenim sredstvima.

- Zahvaljujem se na lepim rečima i zahvaljujem Gradskoj upravi koja je bila uz nas kada smo krenuli u ovaj projekat i zajedno sa nama rešila veliki problem izmeštanja teretnog saobraćaja iz centra grada – naglasio je Vasić.

Skladište "Terminal Su" olakšava poslovanje

Izvor: Subotica.com
Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su" Otvoren logističko-carinski terminal "Terminal Su"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 14579
Povezane teme

javna skladišta

stevan bakić

dejan petrović

logističko carinski terminal

aleksandar vasić

adam šped

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.