• Pregleda: 1617

Skelet pored Otvorenog konačno se ruši

Skelet pored Otvorenog konačno se ruši

Skelet pored Otvorenog univerziteta pedeset godina stoji u centru grada. Betonska konstrukcija služi kao stecište narkomana i divlja deponija.

Pola veka predstavnici gradske uprave ne mogu da pronađu rešenje na koji način da sruše objekat i slobodnu površinu od skoro jednog hektara iskoriste u nekoj drugoj nameni.

Rušenje objekta košta pet miliona dinara i ukoliko sve bude teklo po planu to će biti urađeno u oktobru.

Objekat pored Otvorenog univerziteta izgrađen je 23.marta 1960.godine.Od tada do danas napuštena građevina narušava izgled centra grada, a prema prvobitnim planovima trebalo je da bude bioskop.Subotičani ne veruju da će skelet biti srušen.Smatraju da su gradski oci trebali odavno da sruše objekat.

Pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu, Jasmin Šečić kaže da nakon pregovora sa novosadskom firmom "Holteh gradnja" dogovoreno je vansudsko poravnjanje. 1997. godine tadašnji predsednik opštine Jožef Kasa, i „Holteh gradnje" potpisan je ugovor o zajedničkom ulaganju, ali pošto grad nije srušio skelet, pomenuta firma je pre dve godine podnela tužbu protiv grada i zatražila isplatu odštete 4,2 miliona evra.

Izvor: RTV Yueco
0

Ova vest još uvek nije komentarisana.