• Pregleda: 5332

SKC "Sveti Sava" tradicionalno organizuje seču badnjaka

SKC "Sveti Sava" tradicionalno organizuje seču badnjaka

Srpski kulturni centar “Sveti Sava” i Pravoslavna crkvena opština u Subotici sutra tradicionalno organizuju odlazak na seču badnjaka na Makovoj sedmici.

Polazak je u 8 časova ispred Hrama Svetog Vaznesenja gospodnjeg, a za 17 časova je predvidjeno paljenje badnjaka na gradskom trgu. Nakon toga, od 21 čas u prostorijama Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava” biće održano tradicionalno guslarsko veče.

Organizatori apeluju na građane da se tokom seče i paljenja badnjaka suzdrže od pucanja, jer je običaj da se jednim ispaljenim hicem u vazduhu označi da je badnjak sečen, a ne rafalima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Joky Odgovori
Lepo.... u Miru i s Bogom!
stormwatch Odgovori
Iskreno, ja ne znam zasto treba i jednim pucnjem obelezavati secu Badnjaka, Hristos i oruzije NE IDU ZAJEDNO!
al Odgovori
a Vojvodina sume ?!
gile Odgovori
Pucanje je tradicia za bozic,procitajte malo ili se raspitajte u crkvi,i bez provokacija...
Xmen Odgovori
Tradicija ? "Mir Božiji, Hristos se rodi !" - koliko je to povezano sa pucanjem ! Ja sam danas bio tamo, kao da je rat izbio ! A što se provokacije tiče, mislim da su pojedini učesnici ovog događaja i te kako veliki provokatori !
Pa još da ne spominjem alkoholisane pojedince, koji sedaju u besna kola i divljaju ! A gde je sad policija ?
Bazooka Joe Odgovori
Ko ce ovaj narod jednom da - civilizuje?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.