Komentara: 5
Pregleda: 9042
Foto

Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

03.09.2019. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Dragomir Ristanović i Anita Calbert pobednici su trećeg Subotičkog polumaratona, koji je u nedelju održan na ulicama našeg grada. Oko 1.500 takmičara učestvovalo je na tri staze, a još oko pet stotina dece u "Active kids" trkama na Korzou.
Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

Ristanović je stazu od 21 kilometar istrčao za 1 sat 17 minuta i 20 sekundi, dok je najbrža dama, Subotičanka Anita Calbert, trku istrčala za 1 sat 41 minut i 35 sekundi.

- Bilo je dosta naporno, ovo mi je drugi polumaraton u nedelju dana, ali nije bilo teško trčati kada je organizacija jako dobra. Staza je nesvakidašnja i jako zanimljiva, a cela atmosfera sjajna - kaže pobednik, Dragomir Ristanović iz AOK Beograd.

Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

Maksim Puškar iz AK "Spartak"

U trci na pet kilometara najbrži su bili Subotičani Maksim Puškar (15:22) i Mihaela Hert (26:54), dok su na "Infostudovoj 10-ki" trijumfovali Nikola Avramović iz Koceljeve (35:59), odnosno Tijana Kabić (44:19) iz Sombora, u ženskoj konkurenciji.

Iz godine u godinu, Subotički polumaraton okuplja sve veći broj učesnika svih generacija, koji dolaze iz naše i susednih zemalja. Pored glavne trke od 21 kilometar, sportisti i rekreativci nadmetali su se i u trkama na pet i deset kilometara. Iako je bio takmičarskog karaktera, svi učesnici su trku završili sa medaljama oko vrata. Među njima je bio i Slavko Adamov, parasportista bez ruku iz Subotice, specijalnim tricklom uspešno je završio trku dugu 21 kilometar.

Rezultati trka - MUŠKARCI / ŽENE

Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

- Čast je biti domaćin jednog ovakvog takmičenja koje je okupilo više od 1.500 učesnika. Svi oni će imati priliku da na jedan sportski način upoznaju znamenitosti Subotice - poručio je gradonačelnik Bogdan Laban, prilikom otvaranja Subotičkog polumaratona.

Sjajnu atmosferu upotpunio je i jedan takmičar koji je kroz cilj prošao sa transparentom, izvadio prsten i zaprosio svoju devojku. Izabranica njegovog srca je naravno rekla - da!

Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

Uvertiru u glavno dešavanje napravilo je preko pet stotina dece koja su se takmičila u okviru "Active kids" trka, u skladu sa svojim uzrastom. Deca su samostalno ili uz pomoć svojih roditelja sa velikim žarom i srčanosti trčala, dobro se zabavljala i na kraju slavila sa širokim osmesima, ali i ponekom suzom onih malobrojnih razočaranih klinaca.

Najatraktivnija je i ove godine bila trka kolica sa bebama. Na stazi je viđeno i nekoliko "dvojki" koje su gurale dobro raspoložene majke. Dobre energije i druženja nije izostalo ni ovaj put. Takmičarski duh se prožimao nad Suboticom.

Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

Sjajna atmosfera na 3. Subotičkom polumaratonu

Kao i svake godine, velike pohvale idu organizatorima koji su se potrudili da izdignu manifestaciju na viši nivo. Iako ima još uvek dosta prostora da to bude bolje, i verujemo da će iz godine u godinu tako i biti, Subotički polumaraton je opravdao očekivanja i još jednom poslao lepu sliku iz našeg grada.

Da bismo pokušali da prenesemo atmosferu sa ovih dešavanja, a ujedno i sačuvali uspomenu na ovu divnu sportsku manifestaciju, napravili smo za vas preko 600 fotografija koje možete da pogledate u povezanim albumima.

Izvor: Subotica.com

3. Subotički polumaraton (album 2 od 3)

3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 2 od 3)
Pogledaj ostale fotografije

3. Subotički polumaraton (album 3 od 3)

3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 3 od 3)
Pogledaj ostale fotografije

3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids)

3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids) 3. Subotički polumaraton - dečje trke (Active kids)
Pogledaj ostale fotografije

3. Subotički polumaraton (album 1 od 3)

3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3) 3. Subotički polumaraton (album 1 od 3)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9042
Povezane teme

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.