Komentara: 34
Pregleda: 20231

Situacija na autoputu

09.12.2012. u 15:51h > 23:36
Izvor: RTV Yueco
Situacija na deonici auto-puta Subotica – Novi Sad kod petlje Bačka Topola je sve povoljnija. Vojska sa tenkom pomaže da se teretni kamioni koji su preprečili put uklone i oslobode pravac. Spasilačka služba MUP-a probila je na nekoliko mesta zaštitnu ogradu kako bi se deo kolone mogao vratiti nazad za Suboticu.
Situacija na autoputu

Situacija na deonici auto-puta Subotica – Novi Sad kod petlje Bačka Topola svakim momentom je znatno bolja, zahvaljujući radu buldožera na ovoj lokaciji, izjavio je rukovodilac zimske službe subotičke kompanije “Vojput” Ivan Sudarević.

Prema njegovim rečima, dva uparena buldožera “probijaju” trasu u pravcu od Bačke Topole ka Feketiću, sklanjajući zaostale zaglavljene kamione, a na putu više nema automobila i autobusa koji su kroz “probijene” ograde autoputa prešli na drugu stranu gde je organizovan dvosmreni saobraćaj u pravcu Subotice i Novog Sada.

“Upareni buldožeri izvlače kamione koji su ostali u koloni, čime se put osposobljava za dalje čišćenje grejderima, utovarivačima i na kraju kamionima” - rekao je Sudarević.

Što se ostalih deonica državnih puteva na području njihove zone odgovornosti riče, između Dunava i Tise, u pomoć je priskočio vojni guseničar – transporter koji probija put od Bačke Topole ka Malom Iđošu, a za njim ide mehanizacija “Vojput”-a čisteći ovaj pravac.

Nedelja, 13:25 časova - Vojska sa tenkom pomaže u deblokadi

U deblokadi autoputa Beograd-Subotica, kod petlje Bačka Topola, pored subotičkih putara "Vojput", uključila se Vojska Srbije sa jednim tenkom koji pomera šlepere koji su se zbog snežnih nanosa preprečili i blokirali saobraćaj.

Situacija na autoputu

Tenk za izvlačenje u akciji kod Bačke Topole


Nedelja, 14:20 časova
 - Spasioci Varogasne brigade MUP Srbije probili su ogradu autoputa na četiri mesta kako bi zaglavljena vozilia u koloni dužoj od 11 kilometra, koja su se kretala ka Novom Sadu, prešla na suprotnu stranu i vratila se nazad u Suboticu.

Nedelja, 17:00 časova - Po nezvaničnim informacijama sa lica mesta, autoput od Novog Sada prema Subotici je blokiran, na petlji kod Srbobrana. Zastoj traje i u ovom momentu (18:30 č). U suprotnom smeru, vozila prolaze bez zastoja. Nemamo informacije da li je put Subotica - Novi Sad u potpunosti prohodan i savetujemo vam da ako baš ne morate, ne krećete na put.

Nedelja, 19:45 časova - Autoput u pravcu Novog Sada: zastoj kod Bačke Topole, sve 3 kolone stoje u pravcu Novog Sada stoje.
Informacija u 20:30 časova: i dalje je zastoj, kolona se ne pomera.
Informacija u 20:45 časova: kolona je počela polako da se kreće ka Novom Sadu.

Situacija na autoputu

Zastoj na autoputu kod Bačke Topole, 19:45 č

 

Nedelja, 20:00 časova - Autoput u pravcu Subotice iz Novog Sada, zastoj kod Feketića

Situacija na autoputu

20:00 č - Pred isključenje kod Feketića (Iz pravca NS za SU)

 

Nedelja, 20:35 časova - Put kod  Bačke Topole: prohodan, klizav, slabo prometan, temperatura -12 stepeni. Nastavak puta od Bačke Topole do Feketića je problematičniji i na određenim delovima deonice je samo jedna kolovozna traka dostupna za vožnju.

Situacija na autoputu

20:35 č - Subotica -  Bačka Topola, put prohodan

 

Nedelja, 21:45 časova: Deonica autoputa E-75 između Feketića i Novog Sada je prohodna u ovom momentu, uz smanjenu brzinu i povećani oprez tokom vožnje.

Situacija na autoputu

21:45 časova, deonica autoputa od Feketića prema Novom Sadu

 

Iako je mehanizacija zimskih službi uspela da probije snežnu blokadu na autoputu E-75 kod Bačke Topole i Feketića, zbog velikog broja vozila na toj deonici i zbog grtalica koje su intenzivno uklanjale sneg sa puta, večeras su se stvarale velike kolone, uz povremeni prekid saobraćaja i naizmenično propuštanje vozila iz oba smera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 34
Pregleda: 20231

Povezane vesti

Povezane teme

vojput

subotica autoput

čišćenje snega

sneg u Subotici

stanje na putevima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.