Komentara: 38
Pregleda: 10442

Dulić: Mehanizacija je uveliko na terenu, biće organizovana akcija čišćenja snega

09.12.2012. u 14:15h > 14:26
Izvor: RTV Yueco
Dulić: Mehanizacija je uveliko na terenu, biće organizovana akcija čišćenja snega

Pojedine saobraćajnice u Subotici su neprohodne, a smetovi su na pojedinim putevima visoki i do šest metara, izjavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

On je gostujući na Ju eko radiju nakon sednice štaba za vanredne situacije izjavio da su dva autobusa blokirana na putu Đurđin – Žednik, dok su dva šlepera blokirala put kod Bikova, dok je put za Sombor potpuno blokiran smetovima visokim i do šest metara.

Mehanizacija Čistoće i zelenila na terenu

“Sva raspoloživa mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” je maksimalno angažovana, glavni putni prvaci u gradu su raščišćeni, dok su pojedini prigradski putni pravci neprohodni, a smetovi su visoki i po četiri metra” - rekao je Dulić.

On je ocenio da se situacija u gradu normalizuje, da zimske službe prelaze na ulice drugog prioriteta.

Dulić je napomenuo da je iz Subotice protekle noći bila upućena pomoć i za zavejane na auto-putu kod Bačke Topole, gde su u saradnji sa gradskom organizacijom Crvenog krsta dopremani ćebad i voda.

On je takođe izjavio da je Javno preduzeće “Suboticatrans” do daljeg obustavilo međugradski saobraćaj, a da se gradski odvija u kašnjenja.

Poziv na akciju organizovanog čišćenja snega

Gradonačelnik Subotice pozvao je građane da se odazovu akciji čišćenja snega, koja će biti kao i prošle godine plaćena, a takođe pozvao i Mesne zajednice da se uključe i iskažu svoje potrebe za gorivom i solju kako bi na taj način brže bile očišćene saobraćajnice i trotoari.

Krizni štab: Glavni putni pravci prohodni

Gradski štab za vanredne situacije danas je sagledao stanje u gradu posle subotnjih snežnih padavina i koordinirao mere javnih preduzeća i gradskih službi.

Sva mehanizacija JKP „Čistoća i zelenilo“ je angažovana na čišćenju snega. Glavni putni pravci u Subotici su rasčišćeni, dok su pojedini putevi prema prigradskim naseljima bili neprohodni do danas prepodne.

Smetovi prema prigradskim naseljima su probijeni, a smetovi su bili po 3-4 metra prema Ljutovu, Čantaviru, Bajmoku.

Probijen je i put Đurđin – Žednik gde su u snegu zaglavljena dva autobusa Suboticatransa. Dva šlepera kod Bikova su blokirani, na putu prema Oromu i Senti. Put za Sombor je potpuno odsečen jer su smetovi do 6 metara.

MUP apeluje na građane da ne kreću na put bez preke potrebe, a u slučaju da se nađu zavejani na putu, potrebno je da za pomoć pozovu broj 193.

Iako čišćenje auto-puta od snega nije u nadležnosti lokalne samouprave, šest vozila „Čistoće i zelenila“ učestvovalo je u čišćenju auto-puta jer je kod Bačke Topole bila blokada puta zbog isklizavanja kamiona.

Crveni krst Subotice je podelio 60 ćebadi za putnike na autoputu na potezu Žednik – Bačka Topola, za putnike koji su su bili blokirani u koloni na auto-putu.

Prema informaciji Suboticatransa, do daljnjeg je obustavljen međumesni i prigradski saobraćaj, a gradski saobraćaj funkcioniše sa zakašnjenjima.

Gradski štab za vanredne situacije je odlučio da se mesnim zajednicama obezbedi gorivo za čišćenje snega i so. JKP „Čistoća i zelenilo“ se dodatnim naporima angažovalo da se obezbedi prilaz kantama za smeće, pa će naredne nedelje iznošenje smeća biti po planu.

Crveni krst i saradnici Centra za socijalni rad će u slučaju većih hladnoća zbrinuti beskućnike.

Snabdevanje vodom, gasom i toplotnom energijom je redovno.

Prema informaciji Elektrodistribucije Subotica izgorela je trafo stanica u Gornjom Tavankutu, a intervencija je u toku. Snabdevanje strujom u drugim delovima grada je stabilno.

Gradska bolnica ima uobičajen broj intervecija, u pitanju su lakše povrede.

Štab poziva zainteresovane građane za čišćenje snega u gradu. Prva grupa od 50 ljudi biće angažovana sutra (ponedeljak, 10.decembar) u 9 sati, druga u 13 časova, a okupljanje je ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću. Četvoročasovni rad na čišćenju snega, po planu „Čistoće“, će biti plaćen 500 dinara.

Gradski štab apeluje na građane da čiste sneg ispred svojih kuća i zgrada, a pravna lica i preduzetnike da čiste sneg ispred svojih poslovnih prostora, što je i obaveza svih.

U slučaju da građani imaju bilo kakve vanredne probleme sa snegom i hladnoćom mogu se javiti na broj telefona: 626-988.

Izvor: RTV Yueco
Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici Snežni vikend u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 10442

Povezane vesti

Povezane teme

Modest Dulić

jkp čistoća i zelenilo

čišćenje snega

krizni štab

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.