Komentara: 117
Pregleda: 26744

Sirijac uhapšen zbog napada na mladića

10.02.2020. u 13:27h > 14:48
Izvor: Subotica.com
Dvadesetogodišnji državljanin Sirije uhapšen je sinoć nakon što je napao grupu starijih maloletnika, zbog čega je pred Prekršajnim sudom osuđen na 5 dana zatvora.
Sirijac uhapšen zbog napada na mladića

Subotička policija uhapsila je sinoć dvadesetogodišnjeg Sirijca, ubrzo nakon izvršenog prekršaja kvalifikovanog kao vršenje nasilja nad drugim licem. Prekršajni sud ga je osudio na 5 dana zatvora.

- Osumnjičeni se tereti da je juče u popodnevnim časovima, srušio na zemlju oštećenog Subotičanina i  pokušao da pobegne, ali su ga policijski službenici u tome sprečili – potvrdili su nam u Policijskoj upravi Subotica. - Njemu je određeno zadržavanje do 24 časa, posle čega će, uz prekršajnu prijavu, biti priveden sudiji Prekršajnog suda u Subotici.

Sirijac uhapšen zbog napada na mladića

Sirijac uhapšen zbog napada na mladića

Incident se dogodio oko 18 časova u blizini Gradskog klizališta, kada je, kako je za sada poznato, Sirijac susreo grupu od šest dečaka u dobi oko 15 godina. U pomoć su priskočili policajci iz stanice koja se nalazi na samo pedesetak metara od lokacije gde se dogodio incident.

- Njih je na putu prema gradu, od železničkog podvožnjaka do Stadiona malih sportova (klizališta) napao migrant. Uspeli su da utrče u dvorište klizališta. Kako su ulazna vrata od garderobe klizališta bila zaključana, jedan dečak je bio žrtva napada jer nije uspeo na vreme da preskoči ogradu u povratku na ulicu kada je migrant utrčao za njima. Skinuo ga je sa ograde i tražio mobilni telefon - objavio je na svom Fejsbuk profilu N.Z., otac jednog od dečaka iz grupe. - Dvojica dečaka su utrčala u policijsku stanicu i tražila pomoć, i brzom reakcijom policijskih službenika, najpre policajke na prijavnici, a potom i njenih kolega, migrant je savladan i uhapšen. Povređenom dečaku, ekipa Hitne pomoći sanirala je lakšu povredu ruke.

Zbog ovakvih situacija, ovaj Subotičanin je svom detetu dao upustva kako treba da se ponaša kada se sretne sa migrantima, da ih obiđe u širokom luku, da ne ide sam nego uvek sa drugovima, da do kuće ide prometnim i osvetljenim ulicama, a posle 18 časova isključivo taksijem.

Sirijac uhapšen zbog napada na mladića

Stav ovog roditelja nije retkost. Društvene mreže vrve od apela nadležnima da se nešto preduzme povodom bezbednosne situacije u gradu, jer je na subotičkim ulicama primetan prilično veliki broj migranata. Naročito ih ima u blizini Železničke stanice, oko Majšanskog mosta, u Ulici Jovana Mikića, u blizini Lidla.

Ova situacija i brojne druge koje se proteklih nedelja sve intenzivnije dešavaju na subotičkim ulicama, posebno u pograničnom pojasu, izazvala je negativne reakcije na društvenim mrežama, građani su uplašeni za svoju bezbednost, ali i za imovinu, pogotovo u objektima u kojima i žive.

Sirijac uhapšen zbog napada na mladića

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 117
Pregleda: 26744
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.