• Pregleda: 2979

Sinoć je održana Svetosavska akademija

Sinoć je održana Svetosavska akademija

Sinoć je održana Svetosavska akademija. Po tradiciji Akademija je otvorena Svetosavskom himnom u izvođenju dečjih horova. U programu su učestvovala tri dečja hora : “Iskončići”, “Izvorčići” i mali crkveni hor, kao i recitatori Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava”. Organizator 20-te po redu Svetosavske nedelje je Srpski kulturni centar „Sveti Sava".

Blagosiljanjem slavskog kolača i koljiva koje je prineo ovogodišnji kum Boško Boškov počela je akademija. Program su pripremili Branka i Dejan Anđelović, Isidora Stokin i Boško Boškov. Svečanosti su prisustvovali subotički sveštenici i mnogobrojnih Subotičani.U programu su učestvovali dečji horovi iz osnovnih škola Miloš Crnjanski i Sonja Marinković, kao i crkveni. Deca imaju priliku da nauče izvornu muziku sa Balkana i tako neguju svoju tradiciju.

Više od stotinu dece je pred prisutnima otpevalo je himnu Svetom Savi, kao i druge narodne pesme. Elizabeta Rac ima deset godina i dve godine peva u horu.

Svetosavska nedelja krunisana je Svetosavskim balom koji će se održati večeras. Prihod od dobrovoljnih priloga biće upućen jednoj subotičkoj porodici.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.