Komentara: 18
Pregleda: 6454

Šinobusom do Segedina - 40 kilometara za 2 časa

10.11.2014. u 16:51h
Izvor: Agencija "Beta"
Šinobus od Subotice do Segedina putuje čak dva sata, iako je razdaljina između ta dva pogranična grada svega 40 kilometara, kaže Ištvan Pastor.
Šinobusom do Segedina - 40 kilometara za 2 časa

Predsednik Skupštine Vojvodine je na izložbi o mogućem prekograničnom projektu IPA za revitalizaciju te pruge, rekao da šinobus između Hajdukova i Horgoša vozi brzinom od 20 kilometara na sat.

"Na taj način put između dva pogranična grada od svega 40 kilometara, traje neverovatna dva sata, a često tom linijom vozovi uopšte i ne saobraćaju", kazao je Pastor.

Pastor je najavio da postoji šansa da Srbija i Madjarska zajedničkim apliciranjem kod evropskih fondova obezbede potrebna sredstva za rekonstrukciju pruge Subotica - Segedin.

Ukoliko se ta šansa ostvari, po njegovim rečima, rekonstrukcija bi mogla početi 2016. godine, a tri godine kasnije i okončana. On je rekao da je za rekonstrukciju deonice od Segedina do Subotice potrebno je oko 280 miliona evra.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6454
Povezane teme

ištvan pastor

šinobus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.