Komentara: 0
Pregleda: 1592
Foto

Sinagoga kroz objektiv subotičkih đaka

16.10.2018. u 15:20h
Izvor: Subotica.com
Sinagoga kroz objektiv subotičkih đaka

Kruna ovogodišnjeg Jesenjeg festivala jevrejske kulture je izložba „Photo-reflections“ koja je postavljena u Savremenoj galeriji. Autori foto izložbe su subotički osnovci i srednjoškolci a inspiracija im je bila obnovljena Sinagoga.

- Ideja je potekla od radionice „Zenit“, koju je vodila Erika Končar Petrović a tema je bila kako deca u sedmom i osmom razredu osnovne i prvom i drugom razredu srednje škole vide Sinagogu i kakve misli porobudi u njima nepoznat, a sada vrlo lepo uređen hram. Pomogao im je i umetnički fotograf Edvard Molnar, koji je davao deci instrukcije pre no što su pošli na taj takozvani „foto safari“ po Sinagogi – objašnjava Robert Kovač, koordinator kancelarije Jevrejske opštine Subotica. - Oko 40 učenika je učestvovalo na radionici, a kad smo videli kakve su lepe radove stvorili, odlučili smo da ih predstavimo u okviru Jesenjih dana jevrejske kulture. Tako poslednjeg dana festivala reč imaju naraštaji koji dolaze i kako oni gledaju na ovaj biser Subotice. Po fotografijama i refleksijama vidi se da su duboko razmišljali i mi smo ponosni na njih.

Sinagoga kroz objektiv subotičkih đaka

Ovo su samo neke od misli naših školaraca, koje su deo ove izuzetno zanimljive postavke.

 „Vitraži su poput ljudi, različiti a ipak istovetni“ - Žužana Kuruc

„Svaki motiv pripoveda o nečemu ili o nekome ko nam nedostaje i u tom trenutku mislimo na njega“ - Blanka Nikolić

„Unutra se osećaš sigurno. Imaš osećaj da nisi sam. Imaš osećaj kako da nisi kod kuće. Nežno prolazim rukom i pokušavam da osetim uspomene, ljubav, sreću koja je kružila ovom prostorijom“ - Ivona Savrak

Sinagoga kroz objektiv subotičkih đaka

Sinagoga kroz objektiv subotičkih đaka

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge Otvaranje izložbe "Photo-reflections" - učenika osnovnih i srednjih škola, inspirisanih enterijerom Sinagoge
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1592
Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

izložba fotografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.