Komentara: 22
Pregleda: 7791

Simens najavljuje mogućnost novih zapošljavanja

03.12.2014. u 21:00h
Izvor: Dnevnik Online
U subotičkoj fabrici kompanije „Simens” do je sada proizvedeno više od 15.000 vetrogeneratora, a stalnim ulaganjem u proizvodnju, kvalitet proizvoda i zaposlene, ova fabrika je postala jedna od najvećih u „Simens” sistemu. Direktor fabrike u Subotici Ištvan Sekula je najavio da ukoliko se nastavi ovakav trend porasta broja poruybina generatora na svetskom tržištu, naredne godine se mogu očekivati i nova zapošljavanja.
Simens najavljuje mogućnost novih zapošljavanja

Kompanija „Simens” d.o.o. Beograd obeležila je kraj poslovne 2014. godine druženjem sa predstavnicima medija u Subotici, tokom kojeg su predstavljeni rezultati fabrike vetrogeneratora koja već 11 godina uspešno posluje u ovom gradu.

Na kraju 2014. godine, kompanija upošljava ukupno 1000 ljudi, od čega je 852 zaposlenih u subotičkoj fabrici vetrogeneratora. Vetroelektrana sa 80 „Simensovih” vetrogeneratora tokom procenjenog životnog veka, proizvodi 53 miliona megavat-sati i štedi 45 miliona tona ugljen dioksida, što je jednako količini ugljen dioksida koji apsorbuje šuma površine od 1.286 kvadratnih kilometara tokom 25 godina.

- Dalji razvojni planovi fabrike podrazumevaju i proširenje saradnje sa domaćim dobavljačima. Kompanija „Simens” d.o.o. Beograd je 2013. godine, u saradnji sa Asocijacijom za mala i srednja preduzeća i preduzetnike Srbije, a uz podršku Ministarstva privrede Republike Srbije, organizovala Sajam za buduće poslovne partnere - Postani Siemens dobavljač. Sajam je tada okupio više od 250 zainteresovanih preduzeća koja su konkurisala kako bi u narednom periodu postali dobavljači jednog od najvećih industrijskih giganata. Projekat je trenutno u finalnoj fazi selekcije, pa će u budućnosti u proizvodnom procesu učestvovati odabrana domaća preduzeća. To će jednoj od najvećih fabrika u sistemu omogućiti dodatna unapređenja u kvalitetu proizvodnje i brzini isporuke- istakla je Jovana Žuržin, rukovodilac Korporativnih komunikacija u kompaniji „Siemens” d.o.o. Beograd.

„Simensa” u Srbiji nastavlja da niže dobre rezultate, veliki broj uspešno realizovanih projekata u svim oblastima poslovanja i stalnih tehnoloških unapređenja zahvaljujući kojima je ova kompanija više od jednog veka jedna od najuspešnijih na ovdašnjem tržištu. Od 1. oktobra 2013. do 30. septembra 2014. godine, Siemens-ovi prihodi u Srbiji iznosili su oko 78 miliona evra, dok je ukupan iznos novih naruybina bio 79 miliona evra.

Bravar-zavarivač novo zanimanje

Na inicijativu „Simensa” ove godine je u subotičkoj Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić” uveden novi obrazovni profil bravar – zavarivač, koji pohađa 30 đaka. Na ovu ideju, „Simens” je došao zbog nedostatka tog profila.

Smer je uveden u sklopu projekta uvođenja novih obrazovnih profila u školskom sistemu koji je pokrenula Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), uz podršku vlada Nemačke i Srbije. „Simens” će obezbediti stručnu praksu u fabrici, kako bi se učenici već tokom školovanja upoznali sa procesom rada. Kompanija će mladim praktikantima obezbediti i određenu nadoknadu za njihov rad, a dugoročni cilj ove saradnje je da kadrovi koji steknu zvanje bravar–zavarivač prođu praktičnu nastavu, sa mogućnošću zaposlenja u Simensu, dodala je Jovana Žuržin.

Izvor: Dnevnik Online
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 7791
Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

fabrika simens u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.