Komentara: 22
Pregleda: 5209
Foto

Sijarto: Odnosi Mađarske i Srbije na istorijskom maksimumu

05.04.2016. u 18:34h
Izvor: Subotica.com
Sijarto: Odnosi Mađarske i Srbije na istorijskom maksimumu

Mađarska će uvek podržavati sve napore koja Srbija ulaže u procesu evrointegracija i nećemo dozvoliti da neka institucija iz Brisela taj postupak blokira – poručio je danas u Subotici Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova u Vladi Mađarske, posle sastanka sa Ištvanom Pastorom, liderom Saveza vojvođanskih Mađara.

- Stalno ponavljamo da su odnosi Mađarske i Srbije na istorijskom maksimumu, to je lako reći, ali je do toga bilo prilično teško doći. Do takvog odnosa Vlada Srbije i Mađarske ne bi došlo da nije bilo Saveza vojvođanskih Mađara, koji je najbolja spona dve države – istakao je Sijarto. - Za Mađarsku je od velikog interesa da predstavnici Mađari u Vojvodini imaju jedinstven stav i budu deo republičke i pokrajinske vlasti.

Sijarto: Odnosi Mađarske i Srbije na istorijskom maksimumu

Sijarto je dodao da će Mađarska nastaviti da finansijski pomaže svoje sunarodnike, pohvalio ponovno zasedanje Mešovite mađuvladine komisije i najavio otvaranje novog graničnog prelaza.

Ištvan Pastor, predsednik Pokrajinskog parlamenta i lider Savza vojvođanskih Mađara, naglasio je da zahvaljujući dobrim odnosima dve zemlje mogu da odgovore izazovima koji se unapred ne mogu predvideti.

- Dobri odnosi su posebno važni za Mađare u Vojvodini, a podrška koju Vlada Mađarske pruža za primer je i u regionalnom i u evropskom smislu – dodao je Pastor. - Naša ambicija je da sačuvamo političku snagu u ovim turbulentnim vremenima i da posle predstojećih izbora sarađujemo sa onima koji su spremni da sačuvaju položaj Mađara.

Izvor: Subotica.com
Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta Sastanak Ištvana Pastora i Petera Sijarta
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 5209
Povezane teme

ištvan pastor

svm

savez vojvođanskih mađara

lokalni izbori 2016

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.