Komentara: 1
Pregleda: 1354
Foto

"Shvati svete da živiš od planete" - na Gradskom trgu obeležen Dan planete Zemlje

24.04.2023. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja "Zeleni Subotice", na Trgu slobode u subotu je obeležen Dan planete Zemlje.
"Shvati svete da živiš od planete" - na Gradskom trgu obeležen Dan planete Zemlje

Najmlađi sugrađani o ekologiji i značaju očuvanja životne sredine učili su na najbolji mogući način - kroz igru. Đaci subotičkih osnovnih škola su, između ostalog, crtali i prezentovali radove na temu zaštite planete Zemlje, dok su mališani iz PU "Naša radost" učestvovali u maskenbalu.

- U fokusu projekta "Shvati svete da živiš od planete" su deca, jer su oni glavni pokretači i oni su ti koji navike usvajaju brže nego odrasli i veoma su dosledni. Zato smo osmislili niz kreativnih i edukativnih aktivnosti kako bi im približili važnost očuvanja planete Zemlje, kao i značaj recikliranja otpada. Na mladima svet ostaje i verujemo da će naši najmlađu sugrađani izrasti u ekološki osvešćene građane - ističe Tijana Mijović, član GrO "Zeleni Subotice" - Učešće su uzeli đaci iz osnovnih škola "10. oktobar" i "Jovan Mikić", kao i učenici škola "Dr Svetomir Bojanin" i "Dositej Obradović"  što nam je naročito drago jer je izuzetno važno da radimo na inkluziji dece.

"Shvati svete da živiš od planete" - na Gradskom trgu obeležen Dan planete Zemlje

Na Gradskom trgu u subotu su sugrađani imali priliku da vide mozaik u obliku znaka za reciklažu izađen od plastičnih čepova.

- Čepove za izradu velikog znaka za reciklažu sakupljali smo od Subotičana, a po završetku obeležavanja Dana planete Zemlje oni su donirani humanitarnoj organizaciji "Čepom do osmeha" - kazala je Mijović.

"Shvati svete da živiš od planete" - na Gradskom trgu obeležen Dan planete ZemljeČlanovi ove ekološko-humanitarne organizacije podržali su projekat "Shvati svete da živiš od planete".

- Subotičani su vrlo aktivni u sakupljanju plastičnih čepova . U našem gradu na mesečnom nivou se sakupi tona čepova, a kutije se nalaze u vrtićima, školama i brojnim trgovinskim objektima - ponosno ističe Marijana Vidović, koordinator organizacije "Čepom do osmeha" - Samo prošle godine pomogli smo 12 mališana, a od 2012. godine (osnivanje organizacije "Čepom do osmeha") do danas obezbeđena su pomagala za 77 dece.

"Shvati svete da živiš od planete" - na Gradskom trgu obeležen Dan planete ZemljePodršku aktivnostima Udruženja "Zeleni Subotice" pruža i Aleksandra Milić, majka petogodišnjeg dečaka Lea koji živi sa dva izuzetno retka sindroma. Leo je u procesu lečenja matičnim ćelijama, a danas je otputovao u Tursku gde će primiti 3. dozu.

- Za 4. dozu nedostaje oko 3 hiljade evra, a put je zakazan za 15. maj. Svi koji su u mogućnosti da pomognu Leu mogu to da učine slanjem SMS-a sa sadržajem 1341 na broj telefona 3030 (cena poruke je 200 dinara, PDV se ne naplaćuje) - podsetila je Aleksandra.

Novčanu pomoć možete uputiti i uplatom na račun Fondacije "Budi human".

Dinarski račun:  160-6000001468160-48

Devizni račun: 160-6000001468157-57
IBAN: RS35160600000146815757
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje Obeležavanje Dana planete Zemlje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1354
Povezane teme

dan planete

zeleni subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.