Komentara: 19
Pregleda: 6562

Sezona na Paliću: uspešna ili ne?!

10.09.2012. u 17:05h
Izvor: RTV Yueco
Prema podacima preduzeća „Park Palić“ u prvih šest meseci ove godine na Paliću je bilo 7,9 odsto stranih turista više nego u istom periodu prošle godine, dok je domaćih turista 1 odsto više. Kao glavne razloge porasta broja turista vide objedinjavanje kulturne ponude i promociju novih turističkih proizvoda.
Sezona na Paliću: uspešna ili ne?!

Dok jedni ocenjuju sezonu kao uspešnu, najveći ugostitelj „Elite Palić“ smatra da je sezona bila lošija nego prethodnih godina.

U preduzeću „Park Palić“ kažu da su zadovoljnim sezonom jer je došlo do porasta broja noćenja u odnosu na prethodnu godinu. Posebno raduje činjenica da je porast izraženiji kod stranih turista, u odnosu na domaće jer je prosečan odnos stranih i domaćih turista 30 prema 70 odsto.

Preduzeće „Park Palić“ smatra da je za porast broja gostiju najznačajnije bilo što su sve aktivnosti i kullturne manifestacije, kojih je čak 40, predstavljene još u januaru na svim sajmovima u regionu. Dok je ove godine glavni akcenat stavljen na kulturni turizam, kako bi se održao trend porasta gostiju, sledeće godine će velika pažnja biti posvećena poslovnom turizmu.


Podaci najvećeg ugostitelja na Paliću "Elitte Palić“, govore drugačije. Od prvog januara do danas broj noćenja kod njih je 7.700 , što je znatno manje nego ranije. Iako su tokom cele letnje sezone, nudili razne pogodnosti i akcijske cene rezultat nije zadovoljavajući. Najviše gostiju je bilo iz Novog Sada i Beograda, kao i iz inostranstva dok su ih Subotičani, kako kažu zaboravili. Međutim, ovo preduzeće priprema brojne programe za jesen i zimu kako bi se povratilo interesovanje za Palić.

Ove godine „Mala gostiona“ proslavlja dva velika jubileja, 160 godina postojanja i 140 hiljaditog gosta, na tradicionalnom nedeljnom ručku. Proslava 160 godina postojanja Male Gostione na istom mestu i pod istim nazivom, okupiće brojne ugostitelje koji će predstaviti kao srpsku, tako i mađarsku kuhinju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 6562
Povezane teme

Park Palić

mala gostiona

elitte palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.