Komentara: 31
Pregleda: 5050

Sezona asfaltiranja počela rehabilitacijom ulica Jožefa Atile i Nikole Kujundžića

02.03.2024. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Pre nekoliko dana u MZ "Centar 2" postavljen je novi sloj asfalta u ulicama Jožefa Atile i Nikole Kujundžića, ukupne dužine 500 metara. Vrednost ovih radova iznosila je 5.4 miliona dinara, dok se u narednom periodu očekuje rehabilitacija još 5 ulica, kao i izgradnja osam novih ulica, dok se paralelno sa tim priprema projektno - tehnička dokumentacija za još 21 ulicu.
Sezona asfaltiranja počela rehabilitacijom ulica Jožefa Atile i Nikole Kujundžića

Radovi na asfaltiranju ulica biće nastavljeni u narednom periodu, a za ove potrebe iz gradskog budžeta izdvojeno je ukupno 26 miliona dinara. 

 - U narednom periodu rehabilitovaće se još pet ulica. Najbitnije ulice koje će se raditi jesu nastavak proširenje Proleterskih brigada, proširenje Kizur Ištvana i proširenje 51. divizije, od Majšanskog puta do Jovana Mikića - objašnjava Milan Marjanov iz Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Sezona asfaltiranja počela rehabilitacijom ulica Jožefa Atile i Nikole KujundžićaIstovremeno, otpočeli su i radovi na izgradnji novih ulica, za šta je izdvojeno 150 miliona dinara.

 - S obzirom na to da je nastavljena saradnja Grada i Uprave za kapitalna ulaganja, radiće se i na izgradnji osam novih ulica. Ti radovi su već krenuli, i trenutno se radi Školska ulica u Hajdukovu. Jedna od bitnijih ulica koje će se raditi jeste Jovana Mikića, nastavak do Celjske. Paralelno sa tim radi se i projektno-tehnička dokumentacija za još 21 ulicu - kaže Marjanov. 

Sezona asfaltiranja počela rehabilitacijom ulica Jožefa Atile i Nikole KujundžićaKao i svake zimske sezone, jedan od glavnih problema sa kojim se suočavaju vozači jesu udarne rupe, a situacija je dodatno pogoršana prolaskom velikog broja kamiona koji saobraćaju za potrebe izgradnje pruge. 

- Životni vek asfalta je 10-12 godina. Krpljenje rupa se vrši prema prioritetima. Prioritet imaju ulice kojima se odvija javni gradski prevoz, a zatim ostale ulice. Krpljenje rupa vršimo po nalogu inspekcije, po prijavi građana i po samom uvidu na licu mesta - objašnjava sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 5050
Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

rehabilitacija saobraćajnica

milan marjanov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.