Komentara: 1
Pregleda: 3156

Sever Severozapad vol. 3 – Svež presek subotičke muzičke scene

21.11.2013. u 13:29h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Kompilacija „Sever Severozapad vol. 3“ na kojoj će se naći 16 grupa iz Subotice i isto toliko pesama biće objavljena 29. novembra 2013. godine u izdanju Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“.
Sever Severozapad vol. 3 – Svež presek subotičke muzičke scene

Na dan objavljivanja, u petak 29. novembra 2013. godine od 22 časa, u Omladinskom klubu "Skladište" u Subotici održaće se koncertna promocija kompilacije, a određen tiraž diskova tom prilikom biće podeljen prisutnoj publici.

Kompilacija „Sever Severozapad vol. 3“ najnoviji je dokaz koliko je subotička muzička scena vibrantna i kreativna. Na ovom izdanju mogu se čuti gotovo svi savremeni muzički žanrovi u svojim raznovrsnim varijacijama: od žestokog noise rocka benda Ljudske potrebe i alternativnog dadaističkog popa, kako je svoju muziku definisala grupa Omladinac 11, preko zanimljivog viđenja new wavea Secret Man i hip-hopa na mađarskom sastava SenkiHáza, sve do savršene pop-rock melanholije Pionir 10, izvrsnog amerikana zvuka Wooden Ambulance i inspirativnog jazz-drum'n'bass komada sastava Neuroleptic trio. Ako ovome dodamo ultimativni metal-hard core All the Arms We Need, nežni electro-pop HalloAgain, bazični rokenrol grupe Nafta i lepršavi, gotovo plesni world music grupe Carry, jasno je da će mnoge neupućene ova kompilacija veoma prijatno iznenaditi.

Sever Severozapad vol. 3 – Svež presek subotičke muzičke scene

“Sever Severozapad vol. 3“, spisak pesama:
01. Ljudske potrebe - Primalni krik
02. Sevdah Youth - Post Punk
03. Omladinac 11 - Lepota je prolazna
04. MuseTrap - Run
05. Pionir 10 - Pop Song
06. Secret Man - European Girl
07. YusYus - Ticking Clocks
08. Carry - Kotkodács
09. Wooden Ambulance - Let's Make Better Mistakes Tomorrow (alternative version)
10. Nafta - Svačija i ničija
11. All the Arms We Need - Serpent's Call
12. Neuroleptic trio - Besna kao majski vetar, dosadna kao aprilska kiša
13. HalloAgain - Special Kind
14. Nebo je crveno - Promeni me
15. SenkiHáza - Szombat
16. Vučja tazbina - Izvinite na smetnji

Na facebook stranici Fondacije “Danilo Kiš” (facebook.com/fondacija.danilokis), svakodnevno, do promocije, biće predstavljena po dva benda sa kompilacije.

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” je tokom februara 2013. godine pozvala muzičke autore sa teritorije Grada Subotice da se prijave na konkurs za kompilaciju “Sever Severozapad vol. 3”. Konkurs je bio otvoren do 1. aprila 2013. godine, a pravo učešća su imali autorski bendovi i muzički stvaraoci sa teritorije Grada Subotice, sa autorskim pesmama koje do kraja realizacije konkursa nisu bile objavljene u drugim muzičkim izdanjima.

Na konkurs se prijavilo dvadesetak subotičkih bendova. Autori čije pesme su se po odabiru urednika izdanja Dragana Đurića našle na kompilaciji dobili su priliku da svoju autorsku pesmu snime u profesionalnom muzičkom studiju u Subotici - Studiju 11. Snimanje i produkciju pesama za kompilaciju je organizovala i podržala Fondacija „Danilo Kiš“.

“Sever Severozapad Volume 3” se nadovezuje na prethodne dve objavljene kompilacije - “Sever Severozapad” (Korova, 2000, Fondacija „SOROS“) i “Sever Severozapad/ Laku noć, deco” (Korova, 2006, Fondacija „FOKUS“), a čitava edicija ima za cilj da periodično zabeleži i prikaže presek aktuelne subotičke scene u oblasti savremene autorske muzike.

Onlline linkovi:
Sajt Fondacije „Danilo Kiš“: www.danilokis.rs 
Promo video za kompilaciju Sever Severozapad vol. 3: youtu.be/qdXQ9YE5jc0

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3156

Povezano dešavanje

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.