• Pregleda: 4796

Šestoro Subotičana završilo "ExtremeMan" triatlon u Mađarskoj

Članovi triatlon kluba "Titan" iz Subotice, ujedno i članovi ARK "Tron" sa Palića, učestvovali su na ovogodišnjem "ExtremeMan – Iron man" triatlonu koji se održao jubilarni, trideseti put, u mađarskom gradu Nađatadu.
Šestoro Subotičana završilo "ExtremeMan" triatlon u Mađarskoj

Iron man je triatlonska disciplina i sastoji se od 3.800 m plivanja, 180 kilometara vožnje bicikla i 42 kilometra maratonskog trčanja

- Najduži dan u godini za triatlonce Subotice započeo je subotu, 10. avgusta, u 7,30 časova, na prelepom jezeru u mestu Đekenješ gde nakon plivanja nastavilo vožnjom bicikla kružnom stazom dugom 75 kilometara i tri kruga od po 35 kilometra, a za kraj čekao ih je pravi maraton trčanja od po 8 krugova dužine 5.250 metara sa finišerskim delom od 180 metara u zadnjem krugu trčanja. - kaže Aleksandar Malagurski, član Triatlon kluba "Titan"

Limit takmičenja je bio je ograničen do ponoći kada se takmičenje i završilo sa 15 minutnim atraktivnim vatrometom. Dan takmičenja je po rečima učesnika bio izuzetno težaš jer se trialon održavao na 37 stepeni celzijusa, što je triatloncima značajno otežavalo ovo takmičenje.

Rekord Subotičana u ovoj disciplini od 2004. godine držao je Janoš Vero, najiskusniji triatlonac Subotice, a pre desetak dana ga je oborio Ivan Pivarčik. Triatlonci iz Subotice na ovom takmičenju učestvuju od 2013. godine. Njih četvoro je uspešno privelo trku kraju. Najbolje vreme je imao Ivan Pivarčik (10:48:11), zatim slede peterostruki učesnik takmičenja Đorđi Teleki (12:11:18), sedmostruki učesnik Dejan Kakonji (14:37:39) i Aleksandar Malagurski (15:25:37), kojem je ovo bio prvi uspešno završeni triatlon u Nađatadu.  Janoš Vero je u svom četvrtom nastupu odustao zbog problema sa biciklom.

Dvočlana štafeta pod nazivom "Beasts" u sastavu Jamanta Šafranj i Saša Stojanović takođe je savaladala ovu disciplinu, sa vremenom 10:45:57, što, kako kažu u klubu "Titan", spada u izuzetno dobar rezultat.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Nebojša Odgovori
Bravo Piviii!!!
stormwatch Odgovori
Woooooooow! Ultra respect!
Nedim Odgovori
Taj uspeh nije nastao preko noći nego upornim treninzima po svakom vremenu
Znam Odgovori
Bravo za naše Subotičane, čestitke i kapa dole
Šanjika_Ferencvaroš Odgovori
Bravo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.