Komentara: 2
Pregleda: 3145

Šesti subotički arhivski dan

20.09.2013. u 16:14h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće održan je međunarodni arhivistički skup „Šesti subotički arhivski dan“. Tema skupa, u kojem su pored arhivista iz naše zemlje, uzeli učešće arhivisti iz Mađarske i Hrvatske, bila je „Javnost i Arhiv“.
Šesti subotički arhivski dan

Jedna od metoda za približavanje arhiva javnosti subotičkog Istorijskog arhiva, svakako je i elektronsko istraživanje crkvenih matičnih knjiga, čija je probna test faza počela početkom meseca. Za manje od mesec dana, javilo se čak 200 istraživača što je desetostruko povećanje broja korisnika, u odnosu na broj onih, koji arhivsku građu proučavaju u čitaonici.

Pored arhivista iz naše zemlje, skupu su prisustvovali i arhivisti iz Mađarske, kao i Hrvatske. Predstavnici Državnog arhiva iz Vukovara su izneli rezultate istraživanja o ulozi koju arhiv ima u nastavi istorije u osnovnim i srednjim škola. Istraživanje je pozalo da je arhivska građa nedovoljno prisutna, te je zajednički stav da se mora naći način da se takva situacija promeni.

Cilj održavanja skupa je okupljanje arhivista Vojvodine i regiona, kako bi razmenili iskustva u oblasti, koja je često vrlo malo zastupljena.

Izvor: RTV Yueco
Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan Šesti subotički arhivski dan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3145
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.