• Pregleda: 1619

Šest godina Gerontološkog kluba "Mala Bosna"

Gerontološki klub "Mala Bosna" obeležava šest godina rada. Tim povodom, direktor Gerontološkog centra Subotica, Nenad Ivanišević, najavio je proširenje mreže klubova, naročito u prigradskim mesnim zajednicama, kao i nove usluge za penzionere koji žive na selu.
Šest godina Gerontološkog kluba "Mala Bosna"

Od igranki, dočeka Nove godine, pa do sticanja novih prijatelja i druženja na brojnim radionicama – sve je to ulepšalo penzinerske dane Ani Ivić, koja je već pet godina jedna od najaktivnijih članica Gerontološkog kluba u Maloj Bosni. Ana kaže da bi volela da klub radi i češće, jer je veoma popularan među njenom generacijom u selu.

- Jednostavno je ovo za moju generaciju, za penzionere, jako velika stvar. Hvala lepo svima koji su učestvovali u osnivanju ovog kluba, jer ovde smo našli zabavu, igramo bridž, pikado, viseću kuglu, a imamo i bacanje pločica. Ima raznih aktivnosti koje odgovaraju trećem dobu - kaže Ana. 

Domaćića kluba, Danica Šljukić, kaže da klub broji oko 60 članova, ali da je uvek pun. Uz bridž i pikado koji su omiljeni među penzionerima, dobra atmosfera je uvek zagarantovana, 

- Uvek je pun klub, stvarno su zabavni i imaju svoje kreativne sekcije, a najviše vole bridž i pikado - objašnjava domaćica.

Gerontološki klub u Maloj Bosni odličan je primer saradnje između Mesne zajednice i Gerontološkog centra, kazao je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. On je ovom prilikom najavio da će za samačka seoska domaćinstva uskoro biti dostupna i nova usluga – seoski domaćin.

- Prostorije se ustupaju za sve aktivnosti u Mesnoj zajednici, a isto tako Mesna zajednica pomaže Gerontološki klub. Takođe, ovde će usluge biti proširene i seoskim domaćinom, zahvaljujući sredstvima AP Vojvodine, a ideja je i da produžimo radno vreme ovog Gerontološkog kluba, sa dva na barem tri ili četiri dana nedeljno, jer postoji potreba i ljudi žele češće da dolaze - istakao je Ivanišević.

Gerontološki klub u Maloj Bosni otvoren je pre šest godina, a prema najavama Ivaniševića, sledeće seoske mesne zajednice koje će dobiti klubove su Mišićevo i Tavankut.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

2
Bajo Odgovori
Jos jedna promocija Dzeja!!!
Lj Odgovori
Ovaj Ivanišević je potpuno dobar model koji bi trebali svi iz vlasti da koriste. Čovek šta god da uradi kaže EVO URADIO SAM. Dali neko zna da li ce uskoro da izdaje knjigu - neka sabrana dela sta je sve uradio?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.