• Pregleda: 1120

Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu

Summer3p festival, koji će se održati od 19. do 22. jula na atraktivnoj lokaciji termalnih bazena kraj jezera Palić, pored sjajnih muzičkih programa i ove godine predstaviće uzbudljiv spoj umetničkih sadržaja i raznovrsnih radionica, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.
Šesnaest godina kreativnosti i aktivizma na Summer3p festivalu

Osim što na izuzetan način približava elektronsku muziku svima, koji na ovaj festival dolaze kako bi bili deo pozitivne energije leta na Paliću, Summer3p je i zbirno mesto za brojne edukativne programe, radionice i sportske aktivnosti.

- Tokom četiri festivalska dana, u poslepodnevnim časovima, održavaće se dnevni program popunjen sportskim turnirima, umetničkim performansima i kreativnim radionicama, u saradnji sa programskim saradnicima i regionalnim umetnicima savremenog stvaralaštva - najavljuje Igor Halasević, projektni menadžer i koordinator dnevnog programa Summer3p Festivala.

Za ljubitelje klasične muzike, kamerni ansambl "Garden Quartet" održaće 22. jula letnji promenadni koncert, s početkom u 17 časova, dok se sat vremena ranije očekuje nastup mešovitog hora Mađarskog kulturno-umetničkog društva sa Palića.

Akademski slikar iz Subotice, Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova, a poslednjeg dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici. Tokom trajanja celog festivala, posetioci će biti u prilici i da pogledaju izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2018. godine.

Svakog festivalskog dana, takođe od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar održaće ''stencil art'' radionicu, na kojoj će svi zainteresovani biti u prilici da nauče kako da naprave šablone za crtanje, te kako da ih preslikaju na zid ili majicu.

Poetsku radionicu "SummerDaDa" vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac, dok će književnu radionicu poezije "slam poetry" voditi Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

Jugoslav Ćuga Sivić, multimedijalni umetnik i rezident Festivala, predstaviće zanimljivu izložbu lampi i skulptura, koje su izrađene od industrijskog i metalnog otpada. Na festivalu će se naći i izložba fotografija "Summer3p Festival Nasleđe Örökség Heritage 2003-2018", kao i izložba "Joint Figures" Jovane Zarubice i Olivera Živkovića.

Za sve ljubitelje elektronske muzike, u subotu, 21. jula, u 17 časova, biće organizovana Muzička radionica produkcije elektronske muzike, koju će voditi poznati subotički DJ Chrono.

Regionalni festival GIFEST prikazaće video projekciju gifova, a Festival solidarnosti predstaviće program "Možemo i mi".

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, te će se 21. i 22. jula, od 17 do 21 čas, održavati sportski turnir u speedmintonu. Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera i termalnom bazenu predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka.

Poslednjeg festivalskog dana, na prostoru Muškog štranda, deca uzrasta od 3 do 12 godina uz pomoć članova kluba ekstremnih sportova "Ground Level", učiće različite tehnike vožnje bicikla u okviru programa "Staza spretnosti", dok će Škola sporta "Su Team" Subotica, predstaviti svoje programe koji su namenjeni deci uzrasta od 4 do 9 godina.

Tokom dnevnog programa, biće organizovane i brojne promocije, među kojima su "Aerobik & Fitness" program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima, dok će Tibor Liptak "Big Hair" 21. i 22. jula u predvečernjim satima, održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju.

Summer3p festival se i ove godine bavi važnim ekološkim i društvenim temama, tako će poslednjeg festivalskog dana biti održana Javna prezentacija i debata o zaštiti biodiverziteta jezera Palić pod nazivom "Kada ćemo se ponovo kupati u Paliću?". Govoriće Michell Rohmann, dipl. hidrolog i savetnik na projektu, a prezentacija će biti održana 22. jula, u okviru Porodičnog dana predstojećeg festivala.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala, prijave možete poslati na e-mail . Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na zvaničnom sajtu Summer3p festivala.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.