Komentara: 6
Pregleda: 4657

Seminar za nesavesne vozače i u Subotici

25.01.2013. u 21:50h
Izvor: RTV Yueco
Seminar unapređenja znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola, biće održan u Subotici od 18-og februara.
Seminar za nesavesne vozače i u Subotici

Seminare organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja, a seminar je obavezan za sve one koji žele ponovo da dođu do vozačke dozvole. Da bi se stekao uslov za pohađanje seminara, treba da prođe 90 dana od poslednjeg plaćanja kazne.

Sve informacije vezane za prijavljivanje na seminar možete dobiti pozivom na broj: 011/3014424 ili 064/8428044 ili na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja.

Po prvi put, seminar unapređenja znanja će biti održan i u Subotici.

Svi vozači kojima je oduzeta vozačka dozvola, jedini način da ponovo steknu istu je da pohađaju seminar koji organizuje Agencija za bezbednost saobraćaja i nakon završenog seminara polažu test odnosno završni ispit. Na teritoriji Bačke, seminari će biti organizovani samo u Novom Sadu, Somboru i Subotici, pa ih građani okolnih mesta mogu pohađati samo u navedenim gradovima. U Saobraćajnoj policiji saznajemo koliko Subotičana je ostalo bez vozačke dozvole od 2009. godine.

Seminar traje oko 14 dana, organizuje se svakog dana po tri časa a polaznici moraju prisustvovati na 40 časova. Seminar unapređenja znanja je podeljen u tri oblasti: u jednoj oblasti se rade propisi, u drugoj radnje koje dovode do ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, a u trećoj se radi sa malim grupama polaznika gde oni dolaze do spoznaje kako svojim radnjama ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju. U Agenciji za bezbednost saobraćaja napominju da onaj kome je oduzeta vozačka dozvola, ne može automatski pristupiti seminaru unapređenja znanja, nego da postoje određeni uslovi koji moraju biti ispunjeni kako bi se steklo pravo pristupa seminaru.

Pored navedene dokumentacije, Agenciji za bezbednost saobraćaja je potrebno dostaviti i dokaz o izmirenim troškovima za prisustvo na seminaru koje iznosi 25000 dinara. Na sajtu Agencije postoji primer kako popuniti uplatnicu i broj žiro računa. Dokumentacija za prijavu na seminar se šalje Agenciji za bezbednost saobraćaja na adresu Bulevar Mihajla Pupina 2, 11070 Beograd, a sve informacije vezane za prijavljivanje na seminar možete dobiti pozivom na broj: 011/3014424 ili 064/8428044. Nakon završenog seminara, polaznik polaže završni ispit kako bi opet dobio dozvolu i za to mora izdvojiti dodatnih 15000 dinara. U našem gradu, seminar će biti održan od 18. februara, ukoliko se prijavi najmanje 10 kandidata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4657

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.