Komentara: 2
Pregleda: 2124

Seminar namenjen budućim studentima

23.04.2012. u 02:42h
"Kreni pravim putem" je projektna ideja proistekla iz nedovoljne upućenosti učenika srednjih škola na samu prirodu zanimanja za koja se opredeljuju upisivanjem određene visokoškolske ustanove.
Seminar namenjen budućim studentima

Današnji obrazovni sistem je u stalnom procesu unapređivanja i pred učenike stavlja široku lepezu mogućnosti, stvarajući im velike probleme prilikom donošenja prave odluke. Nažalost, na tu njihovu odluku značajan uticaj imaju roditelji, prijatelji i atraktivnost sredine u koju odlaze, a pritom se često zanemaruju njihove stvarne želje, mogućnosti i očekivanja.

Projektom želimo mladim ljudima da pružimo preko potrebne informacije o prednostima i manama određenih zanimanja na koje će im ukazati predavači iz prakse gde će na konkretnim primerima pokazati pozitivne i negativne strane te struke. Naravno, pored privrednika, u ulozi predavača će se pojaviti predstavnici nevladinih organizacija, kao i Parlamenta Univerziteta u Novom Sadu, koji će im ukazati na značaj volontiranja i uopšte studentskog aktivizma (predstaviće mogućnosti odlaska na stručne prakse, konferencije i seminare u zemlji i inostranstvu, uključivanja u rad studentskih parlamenata, mogućnosti studiranja i odlaska na privremeni rad u inostranstvo...). Zatim, imaće priliku da čuju i da se upoznaju sa kompletnom dokumentacijom potrebnom za dobijanje studentskih kredita i stipendija, načinu i uslovima korišćenja studentskih domova i menzi.

"Kreni pravim putem" je projekat JCI Omladine koji za cilj ima približavanje studentskog života srednjoskolcima (budućim studentima). Seminar će biti održan 25. i 26. aprila od 17h na Otvorenom Univerzitetu u Subotici.

Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2124
Povezane teme

JCI Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.