Komentara: 18
Pregleda: 4762

Seminar bunjevačkog narodnog stvaralaštva

15.07.2014. u 16:16h
Izvor: SuMedija
Od 15. do 20. juna u Tavankutu će se održati treći Seminar bunjevačkog narodnog stvaralaštva, koji će objediniti folklorno i muzičko stvaralaštvo i izradu suvenira od slame. Organizator seminara, na kojem će učestvovati ljubitelji folklore, plesači, koreografi, muzičari i drugi stvaraoci, je Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo "Matija Gubec" iz Tavankuta.
Seminar bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Predavači na seminaru će biti profesorica Tamara Štricki, etnomuzikologinja, koja će predavati pjevanje, profesor tambure Vojislav Temunović, Ivica Dulić, koji će obraditi izvorne oblike bunjevačkih plesova i diplomirana inženjerka tekstila Kata Suknović, koja će govoriti o narodnoj nošnji.

O istoriji Bunjevaca će predavati istoričarka umetnosti Ljubica Vuković Dulić, msgr. dr. Andrija Anišić će govoriti o duhovnoj dimenziji Dužijance, etnologinja Senka Davčik o porodičnoj dimenziji ove manifestacije, a Ladislav Suknović kao predsednik HKPD "Matija Gubec" će učesnicima predstaviti aktivnosti društva kroz projekte.

O slami će predavati slamarka Jozefina Skenderović sa dve asistentkinje, Brankom Vujić i Kristinom Kovačić.

Seminar će se održati u prostorijama Osnovne škole "Matija Gubec" u Tavankutu, a završni nastup svih učesnika, koji je i uvodna manifestaciju za tavankutsku “Dužijancu”, održaće se u subotu, 19. jula u 19 sati, u dvorištu HKPD "Matija Gubec”.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 4762
Povezane teme

tavankut

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.