Komentara: 3
Pregleda: 1696

Sekcija kineskog jezika u OŠ „Kizur Ištvan“

29.03.2019. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
欢迎 - dobrodošli (Huānyíng) je prva reč koju su naučili članovi novooformljene sekcije kineskog jezika u OŠ „Kizur Ištvan“. Đaci, ali i njihovi roditelji, pod budnim okom nastavnice Nataše Toković slušali su osnove kineskog jezika, ali i neke zanimljivosti iz kulture najmnogoljudnije zemlje na svetu.
Sekcija kineskog jezika u OŠ „Kizur Ištvan“

Sa jednim od najtežih svetskih jezika  đaci u „Kizuru“ već su se susreli kada je škola u saradnji sa studentskom organizacijom ISAAC organizovala učenje kinsekog jezika. Tada je nastavu slušalo čak 50 đaka, a zbog velikog interesovanja, škola je odlučila da otvori i sekciju za kineski jezik.

- To je bilo zaista lepo iskustvo, a kako je dosta đaka izrazilo želju da nastavi sa učenjem kineskog,  formirali smo sekciju, koja će za sada biti sredom u dva termina, od 17 do 18 časova i od 18 do 19 časova – najavljuje direktor škole Dejan Anđelović.

Mališani su već prvog časa slušali o karakterima kineskog jezika, koji da bude lakše, mogu da se tumače na latinici. Pored učenja jezika, deo časova će biti posvećen i kineskoj kulturu, te će đaci slušati piče o Kineskom zidu, Kineskoj operi, šaolin deci...

- Jeste baš težak jezik, ima puno slova i totalno drugačiji od našeg, ali je zato zanimljiv i jedva čekam da nastavim da ga učim – rekla nam je jedna od zainteresovanih učenica.

Pored đaka, interesovanje da nauče osnove kineskog jezika pokazali su i njihovi roditelji, te će za mnoge to biti pravo porodično druženje i učenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1696
Povezane teme

Škola Kizur Ištvan

OŠ Kizur Ištvan

dejan anđelović

učenje jezika

kineski jezik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.