Komentara: 1
Pregleda: 3188

Sedativi i firmirana garderoba u autobuskim pošiljkama

29.10.2020. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
U saradnji sa policijom, carinici su juče u dva navrata sprečili pokušaj krijumčarenja sedativa i firmirane garderobe u autobuskim pošiljkama na graničnom prelazu "Horgoš".
Sedativi i firmirana garderoba u autobuskim pošiljkama

Prvi slučaj se dogodio u jutarnjim časovima, kada je na red za kontrolu pristigao autobus sa kosovskim tablicama kojim je upravljao 53-godišnji vozač. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač je u svoje i u ime putnika koje je prevozio, rekao da sa sobom nose samo lični prtljag.

Ubrzo su njegove reči demantovane, kada je detaljnom kontrolom u prostoru u kome se nalazi akumulator, pronađena jedna putna torba za koju je vozač rekao da se radi o pošiljki.

Međutim, kada su je carinici otvorili, u njoj su zatekli "malu" apoteku - 100 kutija sedativa ''Urbanyl 10mg'' i 11 kutija sedativa ''Pramipexole 0,18mg'', što je ukupno 3.330 psihoaktivnih tableta bez bilo kakve prateće dokumentacije.

Sedativi i firmirana garderoba u autobuskim pošiljkamaDrugi pokušaj dogodio se oko podneva, kada je na kontrolu pristigao autobus koji saobraća na liniji Esen-Priboj, čiji se 42-godišnji vozač, takođe u svoje i u ime putnika, izjasnio da osim ličnog prtljaga u autobusu, nema ničega što bi trebalo da se prijavi.

Usledio je detaljan pregled, kada je otkriveno da se među prtljagom nalazi i jedna ogromna "ničija" torba, za koju je rečeno da se radi o pošiljci.

Ispostavilo se da se u njoj nalazi firmirana garderoba kojom bi se mogao snabdeti omanji butik. Na osnovu originalnih etiketa na garderobi utvrđeno je da jakne, džemperi, dukserice, košulje i farmerice robnih marki "Wellesteyn", "Lacoste", "Paul & Shark", "Diesel", "Bogner", "Tommy Hilfiger" i drugih, vrede oko 7.500 evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3188
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

krijumčarenje lekova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.