Komentara: 21
Pregleda: 5349

„Sedam miliona evra bi bilo dovoljno“

20.01.2012. u 16:19h
Izvor: Magyar Szó
„Sedam miliona evra bi bilo dovoljno“

Mada komisija koja bi trebalo da revidira odnosno izmeni planove izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta zvanično još nije formirana, njeni budući članovi već rade na planovima – izjavio je za „Mađar so“ gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i naveo da bi prostor od 5000 kvadratnih metara unutar pozorišne zgrade trebalo da ima komercijalnu namenu. Prema njegovim rečima, za završetak zgrade u arhitektonskom smislu bila bi potrebna suma od sedam miliona evra i za obezbeđenje te sume „ima realnih šansi“.

Na pitanje kada bi gradnja mogla da bude nastavljena, subotički gradonačelnik je rekao da je zasad najvažnije da Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine isplati svoja dugovanja prema izvođaču, kao i da radovi ne mogu da budu nastavljeni „dok ne bude tačno uobličeno šta to želimo“. – Gradnja neće biti nastavljena dok ona ne bude mogla da bude kontinuirana i dok se tačno ne ispostavi šta nam je cilj sa zgradom. Ne patim od toga da se po svaku cenu pojavim tamo, da mediji objave da se nastavlja gradnja, a da istovremeno ne znamo šta će biti na kraju. Radije trpim kritiku i spletke, ali nećemo nastaviti gradnju po svaku cenu u aprilu, da bi onda ponovo stali. Toliko puta sam išao do kompleksa bazena na otvaranje nastavka radova i na kraju od toga nije moglo da bude ništa. Bilo kolika da je politička cena, dotle neće biti nastavka gradnje dok ne budemo tačno znali šta da bude u zgradi – rekao je Vučinić u intervjuu za „Mađar so“.

Termin do kojeg bi rekonstrukcija i izgradnja Narodnog pozorišta u Subotici mogla da bude i završena, prema rečima gradonačelnika, zavisi samo od novca. – U jednom trenutku, jednostavno, nije bilo novca za ovu investiciju jer je izgubila političku podršku. Jer bi oni koji su bili protiv rušenja, odnosno bili uzdržani, sada trebalo da reše situaciju koju su stvorili oni koji su dali da se sruši, da bi godinu dana docnije, zbog jednog političkog nesporazuma, jednostavno pobegli. Kao kada vođa vojske počne da beži nakon napada na grad i ostane onih desetak koji ni inače u bitku nisu ušli svojevoljno – prokomentarisao je Vučinić.

-Bio bih zadovoljan kada bi pribavili sedam miliona evra, kolikoje potrebno za završetak zgrade. Ali u ovoj situaciji, sa iskustvom iza sebe, ne mogu da kažem kada će pozorišna zgrada biti gotova. I postoji još jedna mogućnost, o kojoj, doduše, nismo ozbiljno razgovarali, ali kao mogućnost ipak postoji: a to je tužba. Protiv onih koji su potpisali dokument koji je odredio sudbinu pozorišta. Da zahtevamo onaj novac koji je prema ugovoru navodno bio na raspolaganju. Međutim, ne bi bilo poštenozahtevati od one države koja nema i zbog toga ne daje, i ne daje ne zato što ne bi želela – zaključio je Saša Vučinić.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 5349

Povezana vest

Povezane teme

Saša Vučinić

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

komisija za Narodno pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.