Komentara: 8
Pregleda: 2387

SDPS: Sve veće socijalne razlike i odsutnost socijalne pravde

17.10.2014. u 13:14h
Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Povodom 17.oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, SDPS Subotica koristi priliku da podseti na sve veće socijalne razlike, i na potpunu odsutnost socijalne pravde u našem društvu, stoji u saopštenju Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.
SDPS: Sve veće socijalne razlike i odsutnost socijalne pravde

Prema relevantnim podacima, na teritoriji Grada Subotice živi preko 12 000 socijalno ugroženih lica, dok je broj osoba koje žive ispod granice siromaštva u Srbiji premašio pola miliona.

Kategorije stanovništva koje su najviše pogođene siromaštvom su nezaposleni, porodice iz prigradskih i seoskih naselja sa većim brojem članova, osobe sa invaliditetom, kao i stariji sugrađani bez primanja ili sa minimalnim penzijama.

Forum mladih SDPS Subotica je, ovom prilikom, obišao jedno od domaćinstava u naselju Mala Bosna, gde su iskoristili priliku da porazgovaraju sa članovima o problemima sa kojima se suočavaju, kao i da čuju njihove predloge o načinima prevazilaženja ovih problema.

Na kraju posete aktivisti SDPS-a obećali su da će, kroz akcije u narednom periodu, konstantno podsećati društvo na problematiku siromaštva, kao i da će preko svog predstavnika u Skupštini Grada insistirati na konkretnim rešenjima, koja će dovesti do poboljšanja položaja socijalno ugroženih sugrađana, navodi se u saopštenju SDPS Subotica.

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2387
Povezane teme

socijaldemokratska partija

svetski dan borbe protiv siromaštva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.