• Pregleda: 1983

SDPS: Sve veće socijalne razlike i odsutnost socijalne pravde

Povodom 17.oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, SDPS Subotica koristi priliku da podseti na sve veće socijalne razlike, i na potpunu odsutnost socijalne pravde u našem društvu, stoji u saopštenju Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije.
SDPS: Sve veće socijalne razlike i odsutnost socijalne pravde

Prema relevantnim podacima, na teritoriji Grada Subotice živi preko 12 000 socijalno ugroženih lica, dok je broj osoba koje žive ispod granice siromaštva u Srbiji premašio pola miliona.

Kategorije stanovništva koje su najviše pogođene siromaštvom su nezaposleni, porodice iz prigradskih i seoskih naselja sa većim brojem članova, osobe sa invaliditetom, kao i stariji sugrađani bez primanja ili sa minimalnim penzijama.

Forum mladih SDPS Subotica je, ovom prilikom, obišao jedno od domaćinstava u naselju Mala Bosna, gde su iskoristili priliku da porazgovaraju sa članovima o problemima sa kojima se suočavaju, kao i da čuju njihove predloge o načinima prevazilaženja ovih problema.

Na kraju posete aktivisti SDPS-a obećali su da će, kroz akcije u narednom periodu, konstantno podsećati društvo na problematiku siromaštva, kao i da će preko svog predstavnika u Skupštini Grada insistirati na konkretnim rešenjima, koja će dovesti do poboljšanja položaja socijalno ugroženih sugrađana, navodi se u saopštenju SDPS Subotica.

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije

povezane teme

8
baćo Odgovori
Forum mladih sigurno nije obavešten da je njihov predsednik, kao ministar 10-tak poslednjih godina bio zadužen za socijalnu zaštitu i zapošljavanje u vladi RS.
Uvek u pravu Odgovori
To ste sve znali i saopštili i pre nekoliko godina. Najbolje bi bilo da se rasformirate i prestanete da brinete o narodu.
Krasim Odgovori
Stranka Rasima Ljaljica(zadnjih 14 godina ministar u Vladi) se oglasava u vezi siromastva?!Pa zivite 14godina na grbaci ovog naroda,sirite demagogiju.Bolje da se pokrijete usima i cutite.
da Odgovori
bla bla bla
Vesko Odgovori
Jako perspektivna stranka koja brine o narodu, kao i Vulinova koja jos vise brine za
radnike i socijalu, pristajuci na veoma dobar zakon o radu i na veliko povecanje cene
rada - mimimalca. Alal vera, sto nam pomazete.
tetka Odgovori
Sem što podsećaju one koji to na svojim leđima osete - šta još rade da suzbiju socijalne razlike i siromaštvo.
Da li možda imaju neki predlog za izmene Zakona o socijalnoj zaštiti u Srbiji.
Momir Odgovori
A ovo su njegovi, beše li no MAJOR pomoćnik Gradonačelnika za mala preduzeća i preduzetnike . Pa taj čovek je podrepaš svake vlasti i PRLJAV od glave do pete. Da i malo ima morala otišao bi u Novi Pazar zaključao se u kuću i nebi izlazio da ga iko živ vidi. Tako nemoralnog čoveka teško je sresti. Prvo što su uradili doneli su odluku o smanjenju PENZIJA. Kakva BRUTALNA obmana ljudi pred izbore. Evo dokaza:

https://www.youtube.com/watch?v=a-qQ23g_qek
che Odgovori
Vidi Rasima Ljajića i Nenada Ivaniševića! Pa zar nisu oni ta vlast koja dozvoljava stvaranje tolikih socijalnih razlika? Svašta
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.