Komentara: 12
Pregleda: 5873

SBB: Licemerno istupanje Tomislava Žigmanova

28.11.2016. u 22:57h
Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca (SBB) povodom Otvorenog pisma odbornika lokalnog paralamenta i predsednika DSHV Tomislava Žigmanova prenosimo u celosti.
SBB: Licemerno istupanje Tomislava Žigmanova

Otvoreno pismo koje je Tomislav Žigmanov uputio Premijeru Republike Srbije povodom navodnih napada na zasedanju Skupštine grada Subotice na njega lično kao opozicionog odbornika i na prava Hrvata u Srbiji,  još je jedan licemeran istup predsednika DSHV, poslanika i odbornika, Tomislava Žigmanova

Ne samo da nije bilo napada na prava Hrvata, nego je, suprotno tome, na zasedanju Skupštine u više navrata  od strane  odbornika iz redova vladajuće većine, zatraženo da se u većoj meri ostvaruju prava hrvatske manjine u Subotici.

Konkretno, odbornik Mirko Bajić, predložio je da se u svim školama gde se nastava izvodi  i na hrvatskom jeziku,  organizuju „dani hrvatske kulture“, u cilju povećanja broja učenika u odeljenjima na maternjem jeziku nacionalne manjine, i pozvao Tomislava Žigmanova da pokrene aktivnosti u hrvatskoj zajednici u tom cilju. Reakcija Tomislava Žigmanova bila je više nego neprimerena, što su svi koji su pratili Skupštinsko zasedanje mogli da vide i čuju.

Moguće da Tomislav Žigmanov ovakve istupe čini pod dirigentskom palicom opozicione DS sa kojom je u koaliciji, kako bi ocrnio aktuelnu vlast u Srbiji, Vojvodini i Subotici, ali verovatnije je da on istupa samostalno u svoje ime, u nemoći da na odgovoran i ozbiljan način zastupa interese hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te provocirajući tenzije na međunacionalnoj osnovi želi da se dokaže.

Na sledećem zasedanju Skupštine grada predložićemo da se formira anketni odbor i da presluša sve istupe svih odbornika, pa ako se ne ustanovi da je bilo uvreda na račun Hrvata u Srbiji, da se Tomislavu Žigmanovu izrekne odgovarajuća mera u skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Subotice.

// kraj saopštenja

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 5873

Povezane vesti

Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

hrvatska nacionalna manjina

ljudska prava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.