Komentara: 13
Pregleda: 4486

SBB i SPO : besplatne karte Subotica transa

01.03.2012. u 15:35h
Izvor: RTV Yueco
SBB i SPO : besplatne karte Subotica transa

Savez bačkih Bunjevaca i Gradski odbor SPO Subotica, podneli su pismeni zahtev Ombudsmanu i Zaštitniku ravnopravnosti u Republici Srbiji, da nalože preduzeću „Subotica trans“ da se obezbedi pravo na besplatne karte za građane iznad 65 godina, na celoj teritoriji grada Subotice.

Skupštinskom odlukom je omogućeno pravo na besplatan prevoz građanima iznad 65 godina starosti. Ovo pravo ostvaruje se u gradskom prevozu putem prevoznika „Subotica trans“. Kako je „Subotica trans“ javno komunalno preduzeće, i svoju delatnost obavlja na teritoriji celog grada, ograničavanje prava na besplatnu kartu samo na teritoriji područja naselja Subotica je diskriminacija i ograničavanje prava ravnopravnosti svih građana grada Subotice.

Prema njihovim rečima, građani sa prebivalištem u naseljenim mestima, a koja teritorijalno pripadaju gradu Subotica, uskraćeni su u ostvarivanju prava na besplatan prevoz u javnom saopraćaju, iako ispunjavaju uslov starosne granice. Oni očekuju da Ombudsman i Zaštitnik ravnopravnosti građana, odmah reaguju i nalože JKP „Subotica trans“ i gradu Subotica, da omoguće primenu donete odluke za sve građane Subotice bez obzira da li stanuju u samom gradu ili u naseljima na području grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 13
Pregleda: 4486
Povezane teme

Suboticatrans

srpski pokret obnove

savez bačkih bunjevaca

sbb

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.