Komentara: 9
Pregleda: 2049
Foto

Savremeno osvetljenje u Savremenoj galeriji

27.01.2022. u 14:16h
Izvor: Subotica.com
Savremena galerija Subotica (SGSU) u aprilu proslaviće 60 godina postojanja i rada. U susret velikom jubileju pripremljena je, i jednim delom realizovana, investicija koja ima za cilj da oplemeni izložbeni prostor i učini ga atraktivnijim (i) za umetnike iz okruženja.
Savremeno osvetljenje u Savremenoj galeriji

Grad Subotica konkurisao je na nacionalni projekat "Gradovi u fokusu" kojim se sufinansiraju projekti od značaja za lokalnu zajednicu. U ovom slučaju sredstva su bili usmerena na unapređenje rasvetne tehnike i ambijenta u kojem se postavljaju izložbeni eksponati.

- U prvoj fazi uradili smo ugradnju rasvetnih elemenata u četiri prostorije, a u narednoj u još četiri, uz kompletne prateće građevinske radove. Popularna palata Ferenca Rajhla jedno je od najlepših zdanja u Subotici, a Savremen galerije itekako ima veliki značaj u kulturnom životu Subotice, Srbije i regiona - objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine, koji je sa saradnicima i stranačkim kolegama, i u prisustvu zamenika gradonačelnika Subotice, obišao ovu ustanovu kulture, prepoznatljiv objekat lokalne baštine.

Savremeno osvetljenje u Savremenoj galerijiPo okončanju pomenutih radova, već u ponedeljak očekuje se postavka prve naredne izložbe, što će ujedno biti i "premijera" nove rasvete, prve realizovane faze  projekta. Vrednost investicije u prvoj fazi iznosi tri miliona dinara.

Direktor savremene galerije Subotica Arpad Blaško zahvalio se lokalnoj samoupravi na konkurisanju i pribavljanju sredstava koji su konačno, posle višegodišnjeg iščekivanja, namenski utrošena za poboljšanje rasvete u samom objektu.

Savremeno osvetljenje u Savremenoj galeriji

- Ova investicija je lepa uvertira pred veliki jubilej koji nas očekuje u aprilu. U pitanju je moderna rasveta koja će, siguran sam, izložena umetnička dela prikazati u najboljem mogućem osvetljenju. Izuzetno nam je važno da budemo u korak sa vremenom i da omogućmo što bolje uslove za umetnike, prvenstveno iz našeg grada - istakao je Blaško.

Direktor  SGSU očekuje da će moderno osvetljenje ovu ustanovu još više preporučiti kao galerijski objekat na kojem će dolaziti i izlagati mnogi umetnici iz okruženja.

Savremeno osvetljenje u Savremenoj galeriji

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji Obraćanje povodom implementacije novog osvetljenja u Savremenoj galeriji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2049
Povezane teme

balint pastor

savremena galerija subotica

arpad blaško

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.