Komentara: 9
Pregleda: 4422
Foto

Savez bačkih Bunjevaca zadovoljan izbornim rezultatom

23.06.2020. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
Savez bačkih Bunjevaca zadovoljan je ostvarenim rezultatom na lokalnim izborima, a zahvaljujući 1.744 glasa dobiće dva mandata u Skupštini grada Subotice.
Savez bačkih Bunjevaca zadovoljan izbornim rezultatom

To je mnogo bolji rezultat nego pre četiri godine, kada im je nekoliko glasova falilo za još jednog odbornika. Sada će interese Bunjevaca u gradskom parlamentu braniti Mirko Bajić i Dragan Kopunović, a zamalo da im se prodruži i treći član, čime bi mogli da formiraju sopstvenu odborničku grupu.

Savez bačkih Bunjevaca zadovoljan izbornim rezultatom- Na lokalne izbore smo izašli samostalno i zahvaljujemo se svima koji su nas podržali i dali nam priliku da se borimo za interese Bunjevaca. Svesni smo da interese nacionalne manjine možemo da branimo samo kada smo uz vladajuću većinu i zato ćemo pružiti ruku saradnje onima koji će formirati vlast – istakao je Mirko Bajić, predsednik Saveza bačkih Bunjevaca. – Nećemo tražiti funkcije, ali ćemo se zalagati da bunjevački jezik uđe u Statut Grada Subotice, jer postoji šest mesta u kome Bunjevci čine više od 15 odsto stanovništva. To će biti jedan od prvih naših zahteva, da imena ulica i nazivi mesta budu napisani na bunjevačkom. Takođe, zalagaćemo se i za kulturu i obrazovanje Bunjevaca, gde iako smo već mnogo uradili, još uvek ima dosta problema.

Glasačima se zahvalio i drugi budući odbornik Dragan Kopunović, koji je poručio da će se u Skupštini grada svesrdno boriti za interese bunjevačkog naroda.

Savez bačkih Bunjevaca zadovoljan izbornim rezultatom

Podsetimo, Gradska izborna komisija saopštila je juče konačnu listu i prikazala broj osvojenih glasova po listama, kao i broj osvojenih odborničkih mandata. Više detalja u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata Obraćanje Saveza bačkih Bunjevaca povodom izbornih rezultata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4422

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

skupština subotice

gradska skupština

bunjevačka nacionalna manjina

izbori2020

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.