Komentara: 2
Pregleda: 2401

Savetodavni dani u Fondu PIO

28.10.2014. u 13:04h
Izvor: RTV City
U subotičkoj filijali republičkog Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja 4. i 5. novembra održaće se međunarodni savetodavni dani uz učešće predstavnika predstavnika republičkog Fonda PIO i mađarskog Zavoda za socijalno osiguranje.
Savetodavni dani u Fondu PIO

Praksa organizovanja savetodavnih dana sa inostranim nosiocima socijalnog osiguranja (Nemačka, Austrija, Hrvatska i Mađarska) daje, zahvaljujući neposrednom kontaktu, odlične rezultate u domenu pružanja informacija i bržeg rešavanja problema građana iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja.

Ovo je drugi put da će oni, koji su navršili penzijski staž prema propisima Republike Srbije i Republike Mađarske, ili samo Republike Mađarske, iz prve ruke – u neposrednom kontaktu sa predstavnicima nosilaca socijalnog osiguranja dobiti sve neophodne informacije koje se vezuju za sledeća pitanja iz ove oblasti kao što su uslovi za priznavanje prava na penziju (starosnu, invalidsku, porodičnu), nadležnost za podnošenje zahteva, i način podnošenja zahteva, dokumentacija koju je neophodno podneti prilikom podnošenja zahteva, tok i trajanje postupka za priznavanje prava na penziju, način isplate i dinamika isplate penzije.

Građani koji su zainteresovani za neka od ovih pitanja, mogu da se prijave za termin na telefone u Subotici 645-317 i 580-200, ali i u Novom Sadu na 021/4877-563 i 021/4877-545.

Ovo je važna tema, pogotovo što se očekuje stupanje na snagu novog Sporazuma o socijalnom osiguranju između Srbije i Mađarske (važeća Konvencija o socijalnom osiguranju je iz 1958. godine).

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2401
Povezane teme

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

penzija

socijalno osiguranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.