• Pregleda: 2040

Savetodavni dani u Fondu PIO

U subotičkoj filijali republičkog Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja 4. i 5. novembra održaće se međunarodni savetodavni dani uz učešće predstavnika predstavnika republičkog Fonda PIO i mađarskog Zavoda za socijalno osiguranje.
Savetodavni dani u Fondu PIO

Praksa organizovanja savetodavnih dana sa inostranim nosiocima socijalnog osiguranja (Nemačka, Austrija, Hrvatska i Mađarska) daje, zahvaljujući neposrednom kontaktu, odlične rezultate u domenu pružanja informacija i bržeg rešavanja problema građana iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja.

Ovo je drugi put da će oni, koji su navršili penzijski staž prema propisima Republike Srbije i Republike Mađarske, ili samo Republike Mađarske, iz prve ruke – u neposrednom kontaktu sa predstavnicima nosilaca socijalnog osiguranja dobiti sve neophodne informacije koje se vezuju za sledeća pitanja iz ove oblasti kao što su uslovi za priznavanje prava na penziju (starosnu, invalidsku, porodičnu), nadležnost za podnošenje zahteva, i način podnošenja zahteva, dokumentacija koju je neophodno podneti prilikom podnošenja zahteva, tok i trajanje postupka za priznavanje prava na penziju, način isplate i dinamika isplate penzije.

Građani koji su zainteresovani za neka od ovih pitanja, mogu da se prijave za termin na telefone u Subotici 645-317 i 580-200, ali i u Novom Sadu na 021/4877-563 i 021/4877-545.

Ovo je važna tema, pogotovo što se očekuje stupanje na snagu novog Sporazuma o socijalnom osiguranju između Srbije i Mađarske (važeća Konvencija o socijalnom osiguranju je iz 1958. godine).

Izvor: RTV City

povezane teme

2
penzioner Odgovori
Koga ovi mogu da savetuju, ove treba sve hitno rasterat, pošteni penzioneri zbog ovakvi malverzanata sa kupljenim nameštenim penzijama od strane PIO Fonda sada treba da ispaštaju.
Rukovodioci direktori su delili invalidske penzije od 2000 godine za šaku evra, zato sada se trebaju umanjivati penzije, u Subotici treba pročešljat sve penzije, ja kao penzioner sa 40 godina staža znam mnoge koji su otišli zdravi u invalidsku penziju sa deset dvadeset godina staža i imaju mnogo veću penziju od mene a uporedo rade na crno.
PIO Fond je jedna kriminalna institucija koja je dovela penzionere u ovakvo stanje, oni ne mogu nikoga da savetuju nama treba PIO Fond po Nemačkom modelu pa ne bi bilo ovakvog javašluka da pošteni penzioneri sradaju a malverzanti prosperiraju.
Uvek u pravu Odgovori
Postoji veliki broj lažnih penzionera pogotovo u invalidskoj penziji. To gospoda sa vlasti neće da ispita da im se ne bi zamerali. Lakše je razrezati od 10-30 procenata sa plata i penzija i da svi preuzmemo krivicu i platimo tuđe propuste. Što je najgore lažni penzioneri nisu najveći problem ove države pošto se ovde već 25 godina pošten narod uništava i vara na sto različitih načina.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.