• Pregleda: 5767

Sastanak u vezi asfaltiranja ulice Ferenci Ibolje

Meštani MZ Mali Radanovac, odnosno meštani ulice Ferenci Ibolje, sastali su se juče u prostorijama mesne zajednice kako bi pronašli rešenje za njihovu neasfaltiranu ulicu, za koju im je bilo obećano da će biti asfaltirana. Na sastanak su pozvali i nadležne iz lokalne samouprave, za koje su pripremili kratku prezentaciju sa slikama ove ulice, međutim nisu imali kome da je pokažu.
Sastanak u vezi asfaltiranja ulice Ferenci Ibolje

U MZ Mali Radanovac su sve ulice asfaltirane osim Ferenci Ibolje, zbog čega su građani koji žive u njoj, ogorčeni. Meštani koji su se okupili u prostorijama MZ kažu da ulica ima svu moguću infrastrukturu, osim asfalta.

Ulica Ferenci Ibolje je svake godine bila prioritet u infrastrukturalnom projektu ove mesne zajednice, iz razloga što je to najduža ulica u ovom delu.

Rešenje o asfaltiranju ove ulice doneto je u maju ove godine u okviru odluke Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Da li će Fond za kapitalna ulaganja imati sredstava da finansira i ovaj projekat zavisi od rebalansa republičkog budžeta, od kojeg zavisi punjenje fonda, ali bez obzira na to Grad će se pre svega usresrediti na asfaltiranje prioritetnih ulica, što je za sada ulica Jovana Mikića, odnosno Čordaški put. Tek nakon toga, dolaze na red ostale ulice, a jedna od njih je i Ferenci Ibolje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

17
Elvira Odgovori
Hvala vam sto ste omogucili da objavimo nas film !!
HanNa Odgovori
Fond za kapitalna ulaganja (iz republičkog budžeta!) uvek ima sredstava da finansira -baš samo-¨prioritetne ulice¨ ... (da mi je samo znat kako dobiti taj status?) ... pa kakva je ovo ulica u srcu Malog Radanovca ako ona nije prioritetna!? Bruka i sramota !!! Zato se i nije niko pojavio na sastanku iz nadležne lokalne samouprave!!! - (a da, prošli su izbori-ko se seća više obećanja koja su data za vreme kampanje?!)
cini Odgovori
Kis Radonovac volt mindenem a 16 Diviziába laktam ott volt aszfalt.....a sors ugy hozta hogy Sándorba vettunk házat de aszfalt nem volt,nagyon orultunk a háznak elejébe nem is torodtunk vele ....de mikor a gyerekunk elindult iskolába akkor szégyeltem hogy sáros a cipoje,mink is munkára jártunk gumi csizmába a kezunkbe meg a válto cipo ......19 éven keresztul....késobb rá jottem hogy nem is az én szégyenem hogy sáros a ciponk hanem a VÁROS SZÉGYENE....télen az autot a harmadik utcába parkoltuk le 3 -4 honapon keresztul, pedig volt garázs az autonak de sajnos lehetetlen volt be hajtani....városházán mindenkitol segitséget kértunk meg is hallgatak bennunket de sajnos semmi eredmény nem volt, mert nem lakot kozelunkbe egy nagy fejes......de most buszkén mondhatom hogy 4 éve aszfalton sétálunk, már el is felejtettuk a sarat /erre mondják a jot konnyu meg szokni / FOGOM A CSIPISZT a Ferenc Ibolya utcának hogy minnél elobb kapjon aszfaltot ,mivel nagyon szép utca ....rendezet ....HAJRÁ csak ELORE BÁTRAN ...minden ajtot nyisanak meg a városházán a panasszukal......HAJRÁ ASZFALT.....XXI század¨
komendija Odgovori
Hehe, a mogli biste malo ispraviti naslov teksta, ipak se neće asfaltirati dotična teta nego ulica... :)))
Elvira Odgovori
Vama je mozda smesno,ali nama nije!Dosta nam je sale na nas racun bilo da je rec o naslovu ili bilo drugom!Kako vidim vama je ionako svejedno kada vam samo naslov smeta!!
komendija Odgovori
@elvira
Polako, bez nervoze. Da, naslov mi je smešan jer ovde komentarišemo tekstove sa sajta subotica.com a ako je tekst smešan - ja ću se smejati, ustav mi to dozvoljava. Sastanak u vezi asfaltiranja teta Ibolje, hahaa, e pa smešno mi je, šta da radim. Na vaš račun se nisam sprdao. Niti se bilo ko normalan može sprdati na račun toga što živimo u samozvanom "gradu" u kome dooobar deo ulica nema asfalt, vodu ili kanalizaciju. To su elementarne stvari, Rim je to imao pre 2000 godina. A kod nas je još uvek vest dana kada se neka ulica asfaltira. Jadno. Subotički 21. vek. :(
Elvira Odgovori
@komendija U redu nema ljutnje imate pravo svakako,naslove stvarno ne mi sastavljamo.Nemojte mi zameriti ali smo stvarno na kraju zivaca.21 Vek......smesno,tuzno!!Na sve nacine pokusavamo da nas vec jednom shvate ozbiljno i da se vec nadje neko ko ce da nas i poslusa,al nazalost niko!!!Nemojte se iznenadit ako otvorite frizider kad ono,mi i tamo:) toliko cemo biti dosani!!!
komendija Odgovori
Ma nema ljutnje, što bi se ljutili :) Što bi rekli, iz iste šerpe jedemo g****, evo ja stanujem na nepunih 500 m od gradskog bazena (ne demokratskog nego gradskog, plus onaj "megalomanski") a nemam ni gradsku vodu ni kanalizaciju??!!! Iako mi na par koraka od kuće prolazi magistralni vod fi40 na koji, eto ne mogu da prikačen. Kažu da se ne isplati, u ulici je više onih koji glasaju za Stevu Čobanina nego za žute pa ne treba da se uvodi. Smešno, tužno, ironično, zovite to kako god hoćete ali meni država nije obezbedila ni vodu ni kanalizaciju. Asfalt imam, eto, i baš sam srećan što imam asfalt kao što ga ima 90% Čečenije recimo. A i taj asfalt će obiti kad se neko nekad za 100 godina odluči da nam uvede vodu i kanalizaciju.....
Neka, valjda bude nekako. Evo vidim da je naslov hitro izmenjen, svaka čast, pa želim da se i vama još brže postavi asfalt :) Sve najbolje Elvira, pa ako jednom i svratim kod vas na kfu, da negazim po blatu i prašini!
Olivera Odgovori
Nije istina da je samo ulica Ferenci Iboje neasfaltirana u MZ Mali Radanovac. Šta je sa Pionirskom ulicom koja je tik uz Teslinu pijacu? Da stvar bude bizarnija, to je ulica koja postoji već 50 godina, a ima oko 150 metara dužine. Zemljani put je izrovan u donjem delu ulice baš od kombija i auta pijačara koji svakodnevno prodaju robu na pijac i koriste je kao parking. Građani su prinuđeni da sami zatrpavaju rupe, jer sve urgencije MZ, peticije i obraćanja institucijama grada nisu urodila plodom. Inače u MZ Mali Radanovac nisu asfaltirane još Turzo Lajoša, Štipska....
Kao građanka neasfaltirane ulice u istom MZ, pružam punu podršku stanovnicima ulice Ferenci Iboje i poručujem da budu uporni, složni i istraju u zahtevu za asfaltiranjem ulice, jer Gandijevske metode u ovom gradu ne pale.
Elvira Odgovori
Olivera Tako je nazalost ni Pionirska a jos i ostale nisu asfaltirane.Jedina razlika je u tom da nama fali jos oko 600 metara asfalta!!Tesko nama kada ni one manje ne asfaltiraju!!
Elvira Odgovori
@komendija:Neka nam je sa srecom, a kafe ce biti za vas i ako budemo i dalje u blatu ili imali asfalt:))
Cannibal Odgovori
Срамота у каквој се оргији бахате раскоши и расипништва живи последњих година. Три четвртине света гладује, а грађани се луксузирају бацајући паре на асфалтирање иако би било довољно да наспу песак и шљунак.
Giovanni Falcone Odgovori
@Cannibal hvala ti na tvojem humanom zapazanju i brizii o planetarnom sistemu ali dodji budi nam komsija susjed ili bilo kako da nazovemo nije bitno bitno je biti covek gradjanin sa sa isti m ne vecim pravima od drugih ziveti u normalnim uslovima kao isvi ostali gradjani naseg grada nevolim lazi ineistine jer to nije ljudski a ti samozvani cannibale samo nastavi sa svojim nepromisljenim zapazanjima to si ti i tvoja pokvarena licnost hvala ti jos jednom na negativnoj podrsci.
Elvira Odgovori
@ ,, Cannibal" Interesantno kako se brines za svet i gladovanje!!!!Nije ni cudo sto ti je ime Cannibal!!!! A sto se tice sipanja peska i tucanika sta ti mislis da vec nismo bar 3 puta?!!!Progutala ga crna zemlja kao da ga nije ni bilo,a inace nemoj tako da pises jer ne znas da je taj asfalt vec placen ne jednom!!Tako da ti se i dalje brini za gladovanje kada si vec Cannibal!!!
HanNa Odgovori
Cannibal -ти сигурно имаш асфалтирану улицу - и сигурно не гладујеш !!! па имаш времена да се бавиш са три четвртине света који гладује !!! Помози макар тим лјудима - ако за остале не мариш ... поз.
HanNa Odgovori
Vissza kanyarodva a témához ... Nagy örömünkre végre a ''Partizán Bázisok'' út -illetve a kerülő út ki lett aszfaltozva !!! Vártunk rá igaz vagy 30 évig ... de megvan !!! És ezzel az újabb gond is ... a kerülő úton közlekedő kocsik szinte autóúton érzik magukat és a lakótelepülésen keresztül is képesek 100 km\h sebességgel végül száguldani !!! Se járda, se kerékpárút ... életveszélyes itt közlekedni!!! Nem is használják a Kis Radanovác lakói- aki teheti kitér a 16-os Divízióra (Nagy Imre)- na már most el lehet képzelni mi van itt néha ... - ezt az útat hivatott forgalom mentesíteni a Ferenc Ibolya út! - Ez volt az eredeti városrendezési terv is - ezért is hagyták ilyen szélesre az útszát !!!
HanNa Odgovori
- meglehet nézni pl. a mostanában oly fontosnak tartott Bartok Béla út elején az útsza szélességét .... EZ EGY MELLÉK ÚTSZA !!! Az emberek kénytelenek itt közlekedni - mert itt bezzeg van aszfalt !!! Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ide- vagy bármelyik másik útszába nem kell az aszfalt- hanem azt- hogy a Ferenc Ibolyába is van olyan fontos, hogy legyen aszfalt. Milyen prioritásokról beszélünk?! Ezt az elnevezést mindenki saját kénye kedve szerint forgatja ki - ahogy kinek-kinek épp megfelel ... sajnos !!! Ideje lenne figyelembe venni az itt lakók és a helyi közösség igényeit ! A különböző kifogások mint pl. a pénztelenség stb. már csak kikoptatott üres fecsegés, hisz minden másra van pénz - hogy épp erre nincs? Hány éve is ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.